Zoekmachine aanpassen in Microsoft Edge Chromium

In Microsoft Edge Chromium is Bing de standaard zoekmachine voor de adresbalk als het zoekvenster in een nieuw tabblad. De zoekmachine voor de adresbalk is wel aan te passen maar die van een nieuw tabblad niet. Daar komt in versie 82.0.xxx.x verandering in. In deze versie van Microsoft Edge is het mogelijk om het zoekvenster van een nieuw tabblad naar de adresbalk te laten verwijzen.

Naast Bing zijn er in Microsoft Edge nog een drie andere zoekmachines aanwezig. Die van Google, Yahoo! en de privacy vriendelijke zoekmachine DuckDuckGo. Verder is het mogelijk om andere alternatieve zoekmachines zoals bijvoorbeeld StartPage.com toe te voegen en als standaard in te stellen.

Zoekmachine veranderen in Microsoft Edge

Om de zoekmachine in Microsoft Edge aan te passen opent u via het menu (ALT+F) het scherm met instellingen. Klik links in dit venster op privacy en services en scroll naar beneden en klik hier op het pijltje bij adresbalk. In dit scherm kunt u via het dropdownmenu een andere zoekmachine instellen.

Als er een andere zoekmachine als standaard is ingesteld verschijnt er een extra optie. Search on new tabs is het zoekveld in een nieuw tabblad. Deze zal Bing blijven gebruiken, dit is wel een minpunt dat Bing niet helemaal uit te schakelen is. Maar het is wel mogelijk om dit zoekvenster naar de adresbalk te laten verwijzen. Op die manier zal de standaard zoekmachine gebruikt worden en niet Bing.

Zoekmachine veranderen in Microsoft Edge Chromium

Zoekmachine toevoegen of verwijderen

Om andere (alternatieve) zoekmachines aan Edge toe te voegen klikt u op Zoekprogramma’s beheren. Klik hier op toevoegen, voer hier de naam en eventueel een trefwoord van het zoekprogramma in en de URL van de zoekmachine.

Om een zoekmachine te verwijderen klikt u op de drie puntjes en vervolgens op verwijderen.

Zoekmachine toevoegen in Microsoft Edge Chromium

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →