Windows Defender heet voortaan Windows Beveiliging

Microsoft heeft Windows Defender omgedoopt naar Windows Beveiliging (Windows Security). Deze naamswijziging volgt op de wijziging van Windows Defender Advanced Threat Protection in Microsoft Defender ATP. Microsoft is namelijk van plan om Defender ATP voor Android uit te brengen. Daarom is het logisch dat Microsoft de vermelding van Windows in combinatie met Defender schrapt.

Deze naamswijziging maakt onderdeel uit van de feature-update voor Windows 10 die mei dit jaar zal verschijnen. Alle beveiligingsfuncties en onderdelen van Windows Defender zullen aangepast worden naar Microsoft Defender. Zo zal de Windows Defender Offline Scan bijvoorbeeld Microsoft Defender Offline Scan gaan heten.

Windows Defender heet voortaan Windows Beveliging
Bron: Windows Latest

Windows Beveiliging (Windows Security)

Op de beveiligingsupdate-pagina heeft Microsoft ook Windows Defender vervangen door Microsoft Defender. Ook de bijbehorende services krijgen een nieuwe naam in Windows 10 (versie 2004) met de codenaam: 20H1. Echter zullen deze naamswijzigingen niet zichtbaar zijn in verouderde onderdelen van het configuratiescherm.

In de editor voor lokaal groepsbeleid heeft Microsoft wel de vermeldingen van Microsoft Defender, Microsoft Defender Antivirus, Microsoft Defender Exploit Guard, en dergelijke aangepast. Ook in Edge Chromium zal deze naamswijziging doorgevoerd worden. Windows Defender SmartScreen zal de naam Microsoft Defeder Smartscreen krijgen.

Windows 10 versie 2004 / 20H1

Microsoft begint in mei met de uitrol van deze feature-update en biedt een reeks nieuwe functies en prestatieverbeteringen. Dit gaat onder meer om bugfixes en verbeteringen in Windows Search en betere ondersteuning voor Linux-subsystemen. Ook zijn er wijzigingen aangebracht in de gebruikersinterface, waaronder een nieuwe set pictogrammen voor standaard-apps.

De naamswijzigingen maken deel uit van een nieuwe strategie van Microsoft, dit vooral met betrekking tot platformonafhankelijke services. Dit om Defender naast een versie voor Mac OS en Linux ook voor iOS en Android uit te brengen.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →