Windows 11 USB-stick maken met EaseUS Win11Builder

Om Windows 11 op een kaal systeem te installeren is EaseUS Win11Builder een handig hulpmiddel. Via deze tool kunt u zonder eerst het ISO-bestand van Windows 11 te downloaden een USB-stick maken. Dit werkt in principe hetzelfde als de Media Creation Tool van Microsoft. Echter heeft deze tool wel een extra handigheidje, namelijk de optie om de TPM 2.0 controle te omzeilen.

EaseUS Win11Builder is een portable programma. U hoeft dit hulpprogramma dus niet te installeren voor gebruik. Net als de Media Creation Tool zal ook dit programma automatisch het laatste ISO-bestand via de server van Microsoft downloaden. Wilt u specifieke versies downloaden, dan kunt u gebruik maken van de ISO downloader van HeiDoc of de website UUP Dump en de ISO op een USB-stick plaatsen met Rufus.

EaseUS Win11Builder gebruiken

EaseUS Win11Builder is via deze (directe) link te downloaden. Zodra het programma is opgestart ziet u in het hoofdvenster welke versie van Windows 11 de tool zal downloaden. Wanneer u een USB-stick wilt aanmaken voor een systeem die TPM 2.0 niet ondersteunt kunt u direct de bypass optie aanvinken.

  • Selecteer vervolgens de USB-stick waarop u de gedownloade ISO wilt plaatsen.
  • Klik hierna op Create en Continue bij de waarschuwing dat de tool de USB-stick zal wissen.
Windows 11 USB-stick maken met EaseUS Win11Builder
  • Nu zal de tool de benodigde bestanden downloaden en daarna de ISO aanmaken.
  • Afhankelijk van de snelheid van uw pc en internetverbinding kan dit proces enige tijd duren.
  • Wanneer het lijkt alsof de tool op 75% blijft hangen wacht dan geduldig af totdat de tool gereed is.

Op de onderstaande afbeelding ziet u de voortgang van het algehele proces. Afhankelijk van de snelheid van de gebruikte computer duurt het aanmaken van de USB-stick tussen 45 minuten en anderhalf uur.

Voortgang EaseUS Win11Builder
Voortgang EaseUSWin11Builder

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →