Windows 10 KB4549951 veroorzaakt diverse problemen

Meerdere gebruikers van Windows 10 geven aan problemen te ondervinden na het installeren van de cumulatieve update (KB4549951) voor Windows 10. Verder meldt Windows Latest dat andere gebruikers ook foutmeldingen krijgen wanneer men deze update probeert te installeren. Ook op het Microsoft-Forum en in de Feedback-hub verschijnen meldingen dat deze update weer voor allerlei fouten zorgt.

De meest genoemde foutmeldingen zijn: 0x8007000d, 0x800f081f en 0x80073701. Het is nog steeds niet duidelijk waarom de cumulatie C en D updates vaak toch nog voor problemen zorgen. Dit omdat Microsoft deze middels de uitrol van optionele updates al redelijk breed kan testen.

Windows Update mislukt - fout 0x80073701

Problemen met Windows 10 KB4549951

De problemen die gebruikers melden zijn nogal variërend. Van issues met BlueTooth, WiFi, problemen met de internet verbinding tot BSOD’s en systeemcrashes.

Problemen met Windows 10 KB4549951
Bron: Windows Latest

De gevreesde BSOD na het installeren van deze update geeft de fooutmelding: “Kernel Mode Heap Corruption”. Microsoft zelf zegt niet op de hoogte te zijn van deze problemen, aldus Windows Latest. Dit ondanks verschillende meldingen op het eigen forum van Microsoft en in de Feedback Hub.

Voor sommige gebruikers lijkt Windows 10 de WiFi-snelheid te vertragen en andere internetproblemen te veroorzaken.

Na deze update kan mijn pc geen verbinding maken met internet. Ik zie de WiFi-adapter in de apparaatbeheer en er zijn geen problemen gemeld. Er zijn ook geen beschikbare netwerken om verbinding mee te maken, benadrukte een forumlid bij Microsoft na het installeren van deze update.

KB4549951 verwijderen

  • Ga via het Startmenu naar Instellingen.
  • Klik op “Bijwerken en beveiliging” en kies Windows Update.
  • Van daaruit opent u het venster Geschiedenis van updates weergeeven.
  • Klik op Installatie van updates ongedaan maken.
  • Zoek het specifieke KB-pakket (KB4549951) op en verwijder deze update.
  • Start hierna de computer opnieuw op. (Reset uw pc als u nog steeds problemen ondervindt).

Mocht dit het probleem niet verhelpen zet dan een systeemherstelpunt terug van voor het installeren van deze update(s). Als dit ook niet werkt, of als er geen herstelpunt aanwezig is kunt u natuurlijk ook altijd op ons forum terecht voor hulp.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →