Windows 10 KB4535996 zorgt voor problemen

De cumulatieve update KB4535996 voor Windows 10 (1909) zorgt voor problemen zo meldt Windows Latest. Deze optionele update zou bij meerdere gebruikers voor systeemcrashes en blauwe schermen zorgen. Deze update die fouten in Windows Search verhelpt brengt dus ook nieuwe problemen met zich mee. Microsoft zelf zegt echter nog niet op de hoogte te zijn van problemen omtrent de Windows 10 KB4535996 update.

Het betreft hier een optionele update, Windows installeert deze dus niet automatisch. Ons advies is dan ook om te wachten met het installeren van deze update tot Microsoft met een oplossing komt. Naast de eerder vermelde problemen ervaren gebruikers na het installeren van deze update opstartproblemen en issues met audio- en videoweergave. Ook problemen met tijdelijke profielen is een gehoorde klacht.

Windows 10 KB4535996 cumulatieve update

KB4535996 verwijderen

Bij problemen is het verwijderen van deze update momenteel de enige methode om eerder genoemde problemen op te lossen. Mocht het verwijderen op de onderstaande manier niet lukken, dan kunt u proberen om de update via de commandprompt te verwijderen. Zie daarvoor deze handleiding op ons forum.

  • Open het startmenu en klik op het tandwieltje om de instellingen van Windows te openen.
  • Klik hier op bijwerken en beveiliging en geschiedenis van updates weergeven.
  • Klik vervolgens op de optie installatie van updates ongedaan maken.
  • Selecteer in de lijst met updates: KB4535996 en klik vervolgens op verwijderen.
  • Herstart vervolgens de computer om deze wijziging door te voeren.

Optionele updates wel of niet installeren?

Optionele updates brengt Microsoft meestal in de laatste week van de maand uit. Bij KB4535996 was dit op 26 februari. Deze updates worden door Microsoft eerder uitgebracht om bekende problemen op te lossen. Net als bij eerdere updates is gebleken kunnen deze ook weer voor andere problemen zorgen.

Als u geen problemen ondervindt is het ook niet noodzakelijk om deze te installeren. Deze updates zal Microsoft namelijk automatisch installeren tijdens de maandelijkse patchronde met beveiligings- en kwaliteitsupdates. Dit betekent dat optionele updates dan beter getest zijn, en waarin bekende bugs zijn verholpen. Het is geen nieuw gegeven dat optionele updates soms voor vreemde problemen zorgen.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →