Wat is er nieuw in Windows 10 20H2 – Functie-Update

Microsoft brengt eind deze maand – 28 mei- de functie-update Windows 10 20H1 uit, vreemd genoeg niet op dinsdag maar op de laatste donderdag van de maand. Na de update van mei 2020 is Microsoft van plan nog een feature-update uit te brengen met de codenaam ’20H2′, zo meldt Windows Latest. Deze update zal naar verwachting in de herfst uitgebracht verschijnen.

De Windows 10 20H2 functie-update is naar verwachting een kleine release met verbeteringen, tweaks, algemene fixes en een aantal nieuwe functies.

Taakbeheer

Het tabblad details in Taakbeheer kan nu de architectuur van elk proces weergeven. U kunt hier met de rechtermuisknop op een kolom klikken en de architectuur uit de lijst toevoegen. Met dit nieuwe tabblad kunt u nu de architectuur (x64, x86, arm64) van elk proces dat op het systeem draait achterhalen.

Taakbheer architectuur

Windows Search-indexeerprogramma

In deze versie is ook Windows Search bijgewerkt met een verbeterde logica. Concreet betekent dit dat Windows geen indexering zal uitvoeren wanneer u uw computer actief gebruikt. Dit kan resulteren in betere prestaties van uw systeem. Microsoft heeft ook vergelijkbare verbeteringen doorgevoerd in de update van Windows 10 die deze maand verschijnt.

Windows verkenner ondersteunt Linux-bestanden

Microsoft heeft bevestigd dat Windows 10 Linux-bestandssystemen zal gaan ondersteunen. In de 20H2-update kunt u eenvoudig toegang verkrijgen tot ext-geformatteerde schijven, partities en verwisselbare media. Microsoft zegt dat gebruikers een Tux (Linux-pictogram) zullen zien in het linkernavigatievenster van de verkenner wanneer WSL (Windows Subsystem Linux) is geïnstalleerd en is ingeschakeld.

Windows Sybsystem voor Linux

Aanbevelingen voor opschonen in Opslaginstellingen

In 20H2 is de opslaginstelling bijgewerkt om aanbevelingen voor het opruimen weer te geven. Al uw recente bestanden, grote mappen, bestanden en inhoud worden op één pagina weergegeven en kunnen met een paar klikken door u worden verwijderd. Microsoft zegt dat het besturingssysteem zo beter kan bepalen welke bestanden u mogelijk niet meer nodig hebt en daardoor onnodige ruimte innemen.

Windows 10 Opslaginstellingen

Standaard apps in Windows 10

Met Windows 10 kunt u momenteel de standaard-apps voor de browser en andere functies wijzigen via de app Instellingen. In deze update (20H2) zal Microsoft de mogelijkheid toevoegen om op basis van bestandstypen apps te doorzoeken. Met deze wijziging kunt u eenvoudiger standaard-apps instellen.

Windows 10 Standaard-apps

Moderne volumeregeling

In 2018 ging er een gerucht de ronde dat Microsoft een nieuwe lay-out voor de volumeregeling zou introduceren. In de onlangs uitgebrachte preview-build is daar meer bewijs voor te vinden. De nieuwe volumeregeling bevat multimedia-afspeelknoppen, waarmee je nummers kunt afspelen, pauzeren en overslaan. Ook bevat dit venster een thumbnail van de album-cover.

Het verschijnen van nieuwe volumeknoppen in de vroege preview-build suggereert dat de functie binnenkort kan worden uitgebracht, maar we weten niet zeker wanneer dat zal zijn. Het is wel vaker voorgekomen dat functies uit een preview-build uiteindelijk toch niet in een update verscheen.

Windows 10 Volumeregeling


Bron: Windows Latest
Originele Auteur: Mayank Parmar
Vertaling: PC Web Plus

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →