Wachtwoord Wifibooster C7 wijzigen op advies van Ziggo

Klanten van Ziggo en Vodafone hebben een e-mail ontvangen met het advies om het wachtwoord van de Wifibooster C7 te wijzigen. Tevens adviseert Ziggo om de gebruikte netwerknaam te wijzigen. Experts die kwetsbaarheden opsporen hebben dus een ‘zwak punt’ c.q. beveiligingsprobleem ontdekt. Helaas is er niet bekend gemaakt om wat voor kwetsbaarheid het precies gaat.

Tweakers meldt dat het lek door een aanvaller misbruikt kan worden als het standaardwachtwoord nog is ingesteld. Hierdoor is het mogelijk om het netwerk- en internetverkeer af te luisteren. Om wat voor soort lek het gaat is vooralsnog niet bekend gemaakt. Maar blijkbaar is het wel een serieus probleem, want ook klanten die geen Wifibooster C7 gebruiken, hebben deze waarschuwingsmail ontvangen.

Ziggo Wifibooster C7

Inhoud van de waarschuwingsmail van Ziggo / Vodafone

Beste <officiële aanhef>,

Om ons netwerk veilig te houden, sporen experts eventuele kwetsbare punten voor ons op. In de Wifibooster Ziggo C7 (zie afbeelding) blijkt helaas een zwak punt te zitten. Je herkent het apparaat aan de ‘C7’ die onderop staat en het apparaat is zwart. Het betreft alleen dit model en type en geen andere apparatuur.

Gebruik je inderdaad de Wifibooster Ziggo C7? Verander dan de standaard instellingen in je persoonlijke instellingen. In dat geval blijft het apparaat veilig. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet.

Zo wijzig je het wachtwoord
Om de kans op misbruik zo klein mogelijk te maken, is het noodzakelijk je wachtwoord aan te passen. Ga naar Wifi-wachtwoord wijzigen, volg de stappen en maak een persoonlijk en sterk wachtwoord.

Meer weten of hulp nodig?
Op de Ziggo Community vind je meer informatie over dit onderwerp. En daar kom je ook in contact met Community-leden die graag meedenken en misschien wel het antwoord op je vraag weten.

Fijne dag,

Robin Clements
Directeur Klantenservice

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →