Update voor het verwijderen van Adobe Flash Player (KB4577586)

Eind dit jaar stopt de ondersteuning vanuit Adobe voor Flash Player, hier hebben we al eerder een artikel over geschreven. Microsoft heeft nu een speciale update (KB4577586) uitgebracht voor het verwijderen van Adobe Flash Player. Momenteel wordt deze nog niet automatisch via Windows Update aangeboden, maar u kunt deze wel al downloaden via de Microsoft Update-catalogus.

KB4577586 heeft de naam Update voor het verwijderen van Adobe Flash Player (Update for the removal of Adobe Flash Player). En is beschikbaar voor Windows 8.1 en Windows 10 versie 1507 t/m 2004. Het is echter belangrijk om te weten dat dit geen reguliere update is.

  • Na installatie kunt u deze update niet (meer) verwijderen / ongedaan maken.
  • Ook kunt u Adobe Flash Player na installatie van deze Update niet meer installeren.
  • Deze update verwijdert niet het zelfstandige installatiepakket van Adobe Flash Player.

Wilt u na het uitvoeren van deze update toch weer gebruik maken van Adobe Flash Player. Dan zit er niets anders op dan het opnieuw instellen van Windows, of het terugplaatsen van een systeemherstelpunt. Het maken van een back-up of een systeemherstelpunt is dus wel handig voordat u deze update installeert.

KB4577586 downloaden en installeren

Zoals reeds aangegeven kunt u deze update (sinds) 26-10-2020 al downloaden via de Microsoft Update-catalog. Volg de onderstaande stappen om deze update te installeren. Het lijkt erop dat Microsoft deze update voor 2021 -nog – niet zal verspreiden via de maandelijkse maandelijkse patchronde.

  • Download via de Microsoft Update-catalog KB4577586 voor de gebruikte Windows-versie.
  • Dubbelklik vervolgens op het betreffende MSU-bestand.
  • Nu zal dit pakket eerst zoeken naar updates op deze computer.
  • Klik op Ja om het zelfstandig installatieprogramma voor Windows Update te installeren.
  • Als dit gereed is klikt u in het venster ‘installatie voltooid’ op de knop Sluiten.
KB4577586 voor het verwijderen van Adobe Flash Player installeren

Aanvullende informatie

Momenteel verwijdert deze update alleen de gebundelde versie van Flash Player (32-bits) in Windows, en niet het zelfstandige installatiepakket van Adobe. Microsoft stelt dat als Adobe Flash Player het einde van zijn levensduur heeft bereikt er een update komt die de plug-in op grote schaal zal verwijderen.

Ook plug-ins (add-ons / extensies) voor Flash in browsers zal deze update niet verwijderen. Deze dient u handmatig te verwijderen. De browser Opera maakt daar al melding van, dat Flash Player niet meer wordt ondersteund, met het advies om deze functie uit te schakelen.

Opera - Flash Player wordt niet meer ondersteund
Flash Player wordt na december 2020 niet meer ondersteund.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →