Update KB4565351 mislukt – foutmelding 0x80070002

Op systemen met Windows 10 1909 zorgt de cumulatieve update KB4565351 in sommige gevallen voor problemen. Dit gaat onder andere om verbindingsproblemen met internet. Maar er zijn ook gebruikers die melden dat drivers voor de geluidskaart na deze update niet meer correct werken. Deze problemen geven vaak de foutcode(s) 0x80070002, 0x80070057, 0x800f081f en de melding installatie mislukt!

De eerste foutcode (0x80070002) duidt vaak op beschadigde of ontbrekende systeembestanden van het updatesysteem. Met de System File Checker en de Deployment Image Servicing en Management (DISM) tool van Windows is dit te herstellen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt. Wilt u hier persoonlijke hulp bij, plaats uw vraag en probleem dan op ons forum.

System File Checker uitvoeren

Deze scan om de systeembestanden van Windows te controleren duurt zo’n 15 tot 20 minuten. Indien er beschadigde of ontbrekende bestanden zijn gevonden kan de reparatie iets langer duren. Als de System File Checker niet in staat is om reparaties uit te voeren, ga dan verder met de volgende stap.

 • Open het startmenu en typ het commando CMD.
 • Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en kies uitvoeren als administrator.
 • Typ nu het commando sfc /scannow in en druk op enter. (let op de spatie tussen “sfc” en “/”)
System File Checker

DISM uitvoeren

Middels deze functie kunt u de component store van Windows herstellen. In de meeste situaties is de System File Checker hierna wel in staat om corrupties te herstellen.

 • Open het startmenu en typ het commando CMD.
 • Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en kies uitvoeren als administrator.
 • Typ nu het onderstaande commando in en druk op enter.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
 • Deze reparatie van de Windows component store kan zo’n 15 tot 30 minuten in beslag nemen.
 • Als de problemen zijn hersteld, start de computer dan opnieuw op.
 • Voer hierna opnieuw een sfc /scannow uit zoals eerder is dit artikel is beschreven
DISM restorehealth

KB4565351 handmatig installeren

Als beide scans geen problemen hebben gedetecteerd kunt u proberen om deze update handmatig te installeren. Dit kan door deze update via de Windows Update Catalog te downloaden.

 • Download de juiste versie van KB4565351 via de Windows Update Catalog.
 • Dubbelklik na het downloaden op het MSU-bestand om de update te installeren.

Mocht u wederom dezelfde foutmelding krijgen of een andere foutcode, dan is het advies om stap 3 van deze handleiding op ons forum uit te voeren. Middels het CBS.log kunnen wij u dan verder helpen om de problemen met Windows Update op te lossen.

KB4565351 Windows Update Catalog
Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →