Traag werkende LAN-poorten Fritz!Box? Zo lost u dit op!

De meeste Fritz!Box routers zijn uitgerust met een zogenaamde Power Mode en een energiezuinige Green Mode. Als bepaalde LAN-poorten in de Green Mode staan ingesteld zullen die aanzienlijk trager werken. Namelijk op 100 Mbit /s oftewel fast ethernet in plaats van de gewenste gigabit snelheid.

Het voordeel van de Green Mode is dat de router minder energie verbruikt. Een handige optie wanneer uw internetverbinding een lagere snelheid heeft dan 100 Mbit /s. Echter zal uw interne netwerk dan ook op die snelheid werken in plaats van de gigabit snelheid (1 Gbit /s).

In dit artikel lees u hoe u de LAN instellingen kunt aanpassen en tussen de Power Mode en Green Mode kunt schakel per poort. Voor uitgebreide handleidingen kunt u de website van AVM raadplegen. Indien u geen weet van deze instelling hebt, is het lang zoeken naar het snelheidsprobleem in uw thuisnetwerk.

LAN Settings Frtiz!Box aanpassen

  • Log in op uw Fritz!Box. Dit kan via http://fritz.box of het IP-adres 192.168.178.1 van de router.
  • Klik links in het scherm op Home Network en vervolgens op Home Network Overview.
  • Klik nu op het tabblad Network Settings en scrol naar het onderdeel LAN Settings.
  • Selecteer hier voor LAN 1 t/m 4 de optie Power Mode (1 Gbit /s).
  • Klik vervolgens op Apply om de gemaakte aanpassingen op te slaan.

Herstart indien nodig de Fritz!Box als bepaalde apparaten nog steeds last hebben van een trage verbinding.

LAN Settings Fritz!Box aanpassen
LAN-Poorten inschakelen in de snelle PowerMode in plaats van de trager Green Mode in de Fritz!Box

Lan-poorten die niet in gebruik zijn kunt u rustig op de Green Mode laten staan. Dit heeft namelijk geen invloed op de poorten die wél in gebruik zijn. Indien u verdere vragen heeft, neem dan eens een kijkje op ons forum. Hier kunnen wij u verder van dienst zijn bij problemen en vragen m.b.t. de Fritz!Box.

Handige links en extra informatie

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →