Subscribe pop ups blokkeren in uw browser met AdBlock Plus

Advertenties en pop-ups met reclame kunt u eenvoudig blokkeren met een adblocker. Maar dan bent u nog niet verlost van pop-ups om aan te melden voor een nieuwsbrief. Meldingen voor het nemen van een abonnement op bijvoorbeeld een krant. Of pop-ups om push-meldingen van een website te ontvangen.

Hier is echter wel een oplossing voor. De browserextensie Adblock Plus heeft namelijk een handige optie om elementen van een website te blokkeren. Hiermee kunt u eenvoudig subscribe pop ups blokkeren. Op de onderstaande afbeelding een voorbeeld van een subscribe pop up om shoptegoed te winnen.

Subscribe pop ups blokkeren met Adblock Plus

Elementen en pop ups blokkeren met Adblock Plus

Om elementen zoals bijvoorbeeld subscribe pop ups te blokkeren opent u in de menubalk Adblock Plus en klikt u op element blokkeren. Selecteer op de betreffende website het volledige element door hier met de muis overheen te zweven. Met een muisklik kunt u het betreffende onderdeel blokkeren. Reeds ingestelde blokkades kunt u als volgt beheren en weer ongedaan maken.

  • Klik in het venster van Adblock Plus rechts bovenin op het tandwieltje.
  • Klik in dit scherm op geavanceerd en scrol vervolgens naar mijn filterlijst.
  • Hier kunt u de geblokkeerde elementen inzien en/of verwijderen.

Zo blokkeert u elementen in Adblock Plus (Video)

Filterlijsten instellen in Adblock Plus

Een andere optie om pop-ups die niet in de categorie advertenties vallen te blokkeren, is het activeren van filterlijsten. Adblock Plus heeft namelijk een aantal ingebouwde filterlijsten maar die zijn niet actief met de standaardinstellingen. Deze filterlijsten kunt u als volgt inschakelen.

  • Open Adblock Plus in de menubalk en open instellingen via het tandwieltje.
  • Klik op geavanceerd en klik in dit venster op de knop ingebouwde filterlijsten toevoegen

Door het activeren van bijvoorbeeld de Fanboy’s Social Blocking List kunt u sociale mediapictogrammen blokkeren. Meer filterlijsten en informatie over dit soort lijsten treft u op deze pagina op de website van Adblock Plus.

Het is belangrijk om te weten dat u niet teveel filterlijsten moet toevoegen. Dit zal de adblocker vertragen en dus ook het surfen op internet . Maak ook geen gebruik van overlappende filterlijsten: kies b.v. EasyList of Fanboy’s List, maar niet beide tegelijk.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →