Software updaten met UCheck van Adlice Software

Verouderde software maakt uw computer kwetsbaar, het is daarom van groot belang om geïnstalleerde software up-to-date te houden. Om dit eenvoudig te controleren is UCheck een handig hulpmiddel. Dit programma is gratis te downloaden, en beschikbaar als portable versie of als regulier installatiebestand voor zowel 32 bits als 64 bits versies van Windows.

Naast de gratis versie is er ook betaalde variant van UCheck met meer mogelijkheden. Zoals: automatisch installeren van updates, geplande scans en de mogelijkheid om updates in bulk te laten installeren. Ook is het mogelijk om via de betaalde versie software te downloaden en te installeren. Een licentie kan gebruikt worden op 5 computers, inclusief het recht op ondersteuning van Adlice Software.

UCheck Software Updater in het kort

Er zijn meerdere manieren waarop malware uw computer kan infecteren, het misbruiken van kwetsbaarheden in verouderde software is daar één van. Klassieke virusscanners kunnen kwaadaardig gedrag, verborgen in een legitieme applicatie dan soms ook moeilijk detecteren. De enige manier om dit te voorkomen, is door kwetsbaarheden te verhelpen met software-updates.

Als UCheck is geïnstalleerd zal het programma automatisch met Windows op de achtergrond starten. Als er een update voor geïnstalleerde software beschikbaar is zal u daar vervolgens een melding van krijgen. De betreffende software kan u dan in één klik bijwerken via het gedownloade installatiebestand.

Ook is het mogelijk om handmatig te scannen op beschikbare updates. Na de scan krijgt u een overzicht van beschikbare updates. Om een programma te updaten klikt u eenvoudigweg op Action en vervolgens op download. Als het downloaden gereed is kunt u via dezelfde knop de installatie uitvoeren.

Wilt u tegelijkertijd meerderde software updaten met UCheck dan dient het programma als administrator uitgevoerd te worden. Klik daarvoor op het schildje naast het vraagteken rechts bovenin het scherm.

Software updaten met UCheck

In de betaalde versie is het ook mogelijk om updates te weigeren, dit kan handig zijn als een bepaalde update niet goed blijkt te werken op uw computer. Aanvullend kunt u een bepaald programma geheel uitsluiten zodat UCheck niet meer controleert of er updates beschikbaar zijn.

Controle op updates van Windows

UCheck bevat ook een module om te controleren of er updates voor Windows beschikbaar zijn. Deze optie is standaard niet actief en zult u na installatie handmatig moeten activeren.

  • Klik links in het menu op settings.
  • Open nu het tabblad scan en schakel hier de Windows Update module in.

Bij een handmatige of een geplande scan zal in het vervolg ook de beschikbare updates voor Windows worden weergegeven die nog niet automatisch door Windows zijn geïnstalleerd.

Controle op ongewenste software en adware

Een zeer welkome functionaliteit in UCheck is de controle op ongewenste software en adware. Als een programma bekend staat om het bundelen van ongewenste software dan zal er een waarschuwing worden weergegeven. In dit voorbeeld staat er een waarschuwing bij uTorrent, dit programma biedt namelijk ongewenste software aan tijdens de installatie.

Let op: bij het updaten en installeren van software met een waarschuwing dient u zelf de optionele of ongewenste software te weigeren. Kies daarom altijd voor de aangepaste installatie zodat u exact kunt zien wat er tijdens de installatieprocedure allemaal wordt uitgevoerd.

UCheck waarschuwing ongewenste software

Nieuwe software installeren met UCheck

Naast software updaten met UCheck kunt u ook nieuwe software installeren met de betaalde versie van dit programma. Via de optie download biedt het programma een zeer uitgebreide lijst met gratis software aan. Zo bent u er altijd van verzekerd dat de software van de officiële website afkomstig is.

Deze optie is ook handig om een schone installatie van Windows (snel) te voorzien van de nodige software. Zo kunt u in deze lijst verschillende programma’s aanvinken en automatisch laten installeren. Bij sommige programma’s zal na installatie een herstart nodig zijn. Na de herstart zal dan het volgende programma geïnstalleerd worden.

Software installeren met UCheck

Video Tutorial

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →