Probleem met Microsoft-account melding, wat nu?

Als via het actiecentrum na het aanmelden de melding “Probleem met Microsoft-account” verschijnt met de toevoeging. “Uw Microsoft-account moet worden aangepast (hoogstwaarschijnlijk is uw wachtwoord gewijzigd). Selecteer dit om uw account aan te passen in de instellingen.” Dan is of onlangs uw Microsoft-account gewijzigd, of is er een probleem met de koppeling van het betreffende gebruikersaccount.

Wanneer u op deze melding klikt komt u uit bij Systeem > Gedeelde ervaringen. In dit venster zal er in het rood de melding: “Sommige accounts vereisen actie” staan. Door te klikken op de knop Nu oplossen opent er een nieuw venster met info over wijzigingen van beveiligingsgegevens die nog in behandeling zijn. In dit voorbeeld gaat het om een wijziging van het telefoonnummer dat gekoppeld is aan het Microsoft-account.

Vanuit dit scherm kunt u de wijziging bevestigen als u deze zelf heeft aangebracht. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u het verzoek annuleren of melden bij Microsoft als het om en hackpoging gaat. Als u niet zeker weet wat te doen, dan kunt u altijd op ons forum terecht voor advies en hulp.

Wijziging beveiligingsgegevens Microsoft-account

Probleem met Microsoft-account melding niet weg?

Als het bovenstaande het probleem niet heeft verholpen kan het ontkoppelen en opnieuw koppelen van het Microsoft-account soelaas bieden. Deze methode biedt voornamelijk uitkomst als u een Microsoft-account gebruikt, maar niet – altijd – bij een lokaal account met een inactief Microsoft-account.

  • Open het startmenu en ga naar Instellingen (tandwieltje).
  • Klik in dit scherm op Accounts > Uw info.
  • Klik hier op de link: In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account.
  • Meld de computer nu af en meld deze opnieuw aan met het lokale (administrator) account.
  • Ga nu weer naar de sectie: Account > Uw Info .
  • Klik nu op de link: In plaats daarvan aanmelden met een Microsoft-account.

Op deze manier koppelt u het het gebruikersaccount van Windows 10 opnieuw aan uw Microsoft-account. Bij het opnieuw aanmelden zal de melding “Probleem met Microsoft-account” als het goed is niet meer verschijnen.

Foutmelding 0x80004005

Mocht u deze foutmelding krijgen bij het omschakelen naar een lokaal account kunt u het volgende doen.

  • Open het startmenu en ga naar Instellingen (tandwieltje).
  • Klik in dit scherm op Accounts > Uw instellingen synchroniseren.
  • Schakel deze optie in als deze niet actief is, en herstart de computer.
  • Probeer hierna opnieuw aan te melden met een lokaal account i.p.v. het Microsoft-account.
Lokaal account foutmelding 0x80004005

Microsoft-account herstellen

In het slechtste geval kan dit probleem ook ontstaan bij een geblokkeerd Microsoft-account. Denk aan een account dat is gehackt of als er ongeautoriseerde toegang is verkregen. Om uw account te herstellen kunt u gebruik maken van dit herstelformulier, dit werkt als volgt.

  1. Ga naar account.live.com/ascr en geef uw e-mailadres, telefoonnummer en/of wachtwoord op voor het account dat u wilt herstellen.
  2. Geef vervolgens een alternatief e-mailadres op. Via dit e-mailadres zal contact met u opgenomen worden om uw Microsoft account te herstellen.
  3. Volg de instructies uit de e-mail die u op het ingevoerde account ontvangen hebt. Hierbij is het ook noodzakelijk om een beveiligingscode over te nemen uit de e-mail.
  4. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en klik op Indienen. Nu zal het ongeveer 24 uur duren voordat u een e-mail krijgt met verdere informatie om uw account te heractiveren / herstellen.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →