Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 1625
Lid geworden op: ma 06 sep, 2010 13:40:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

Koeling videokaart vervangen.

za 02 apr, 2011 15:15:14

Vandaag weer even gebruik gemaakt van een oude truc om een vastzittend (gelijmd) koelelement van een GPU (Graphics Processing Unit) van een videokaart te verwijderen.
Soms zitten de koelblokken voor de GPU van een videokaart gelijmd of zitten deze door de gebruikte koelpasta behoorlijk aan de chip vast gekleefd, met behulp van de huis tuin en keuken vriezer is het verwijderen van een vastzittend koel element zo gepiept.

Waarschuwing!!!!!
Voer deze truc / tweak op eigen risico uit, want geheel zonder risico is het niet.

Aandachtspunten.
Voordat u zomaar de videokaart is de diepvriezer gooit moet u wel even letten op het volgende.
1. Verpak de videokaart in een stevige anti-statische zak van b.v. een moederbord en seal / tape deze goed dicht zodat er zo min mogelijk vocht bij kan komen.
2. Het beste is om wat kleine vochtvreters in de zak te doen en de videokaart tussen schuimrubber in de diepvries te leggen, b.v. die matjes die onder moederborden zitten in de verpakking.
3. Leg de videokaart niet in één keer in de vriezer maar eerst in de koelkast zodat de videokaart langzaam aan de temperatuurwisseling kan wennen (een te snelle temperatuurdaling kan de hardware schade aanbrengen).
4. Laat de videokaart c.a. 2/3 uur in de koelkast liggen, waarna je hem 5/8 uur in de diepvries legt, hierna weer 2/3 uur in de koelkast.
5. Na het bevriezen van de lijm of de pasta is het koelelement er gemakkelijker af te halen.
6. Laat de videokaart nadat je deze uit de koelkast hebt gehaald natuurlijk ook even wennen aan de omgevingstemperatuur voordat je hem weer in de PC plaatst.

Deze truc heb ik vandaag toegepast op de videokaart van mijn broer en is geheel probleemloos gegaan. :D
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten