Automatische nummering in exel-werkbladen

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#1

21 mar 2011 15:30

Hallo,
Ik maak fakturen in exel.
Nu heb ik een algemene faktuur en die open ik als ik een nieuwe faktuur wil maken.
Nu wil ik dat als ik deze faktuur weer open, er automatisch een volgend faktuurnummer verschijnt. Is dit mogelijk in Exel en hoe doe ik dit?
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#2

21 mar 2011 16:12

Kijk eens in de volgende sjablonen waar het mogelijk is om factuurnummers door te nummeren.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-MYLKMQ3CUICU.xls" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.microsoft.com/netherlands/ar ... cel_1.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Handige links
http://www.microsoft.com/netherlands/on ... cel_1.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.microsoft.com/netherlands/on ... cel_2.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.microsoft.com/netherlands/on ... cel_3.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.microsoft.com/netherlands/on ... cel_4.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#3

21 mar 2011 16:46

Bedankt Maaike,
Ik kan daar wel wat mee.

Maar ik heb in Exel al een mooie factuur gemaakt die alles al uitrekent alleen ik zou nog willen dat het factuurnummer automatisch doorloopt als deze weer open.
Ik moet dan denk ik in die cel een code meegeven. Alleen ik weet (nog) niet hoe.
Gr. John
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#4

21 mar 2011 17:10

In het eerste Excel bestand is de knop factuurnummer gemaakt met een macro.
Een macro kan je in Excel inde ribbonbalk bij beeld > macro opnemen toevoegen, de code voor de gebruikte macro staat hieronder tussen de code tags.

Code: Selecteer alles

Sub Factuurnummer()
'
' Factuurnummer Macro
'
' Sneltoets:
'
    Range("M3").Value = Range("AA1").Value
    Range("AA1").Value = Range("AA1").Value + 1
    ActiveWorkbook.Save
    Range("D13").Select
End Sub
M3 is de cel waar het factuurnummer in komt te staan.
AA1 is het volgende factuurnummer.

Verder is het van belang dat de factuurnummers naadloos op elkaar aansluiten, er mag geen zogenaamd zwart gat van missende facturen zijn dus het moet wel nauwkeurig aan de huidige Excel factuur toegevoegd worden.

Ook de lay-out is wel van belang zoals b.v.
Jaartal > maand > volgnummer 2011 03 0001
Jaartal > volgnummer 2011 0001

Het volgende artikel van Microsoft is ook wel handig.
http://www.microsoft.com/netherlands/ar ... mmers.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6959
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#5

21 mar 2011 17:21

@ jojajupa,

Mogelijk werkt deze oplossing voor je

http://office.webforums.nl/viewtopic.php?t=42321" onclick="window.open(this.href);return false;
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#6

21 mar 2011 18:42

@ maaike,

Ik heb een macro aangemaakt met daarin de code. Helaas gebeurt er niets.
Kun je mij misschien stap voor stap zeggen wat ik moet doen. Lijkt misschien dom maar ik heb nog nooit met macro's gewerkt.
Gr. John
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#7

21 mar 2011 18:52

Misschien is mijn vraag ook niet helemaal duidelijk.
Ik heb een leeg factuurwerkblad in Exel.
Deze open ik en daarin staat bijv. factuurnummer: 2011-01. Dit werkblad vul ik dan in en sla ik dan op als: klant 1
Als ik dan het lege factuurwerkblad weer wil openen dan moet er staan: 2011-02. Deze vul ik dan ook weer en sla deze op als klant 2.
Dan open ik weer het lege blad en dan moet er staan 2011-03, enz.

Is bovenstaande mogelijk?
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6959
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#8

21 mar 2011 19:46

@ jojajupa

[tip] klant 1, klant 2 het beste vervangen met klant 0001 enz.
Afhankelijk van hoe groot de klantenkring is en zal worden.
Dit in verband met sorteren, dan is het mogelijk dat klant 2 pas na klant 10 t/m 19 komt te staan.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#9

21 mar 2011 19:49

Klant 1 was ook maar een voorbeeld.
Het gaat mij met name om: 2011-01. Dit moet in het werkblad een volgend nummer krijgen.
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#10

22 mar 2011 16:41

jojajupa schreef:@ maaike,

Ik heb een macro aangemaakt met daarin de code. Helaas gebeurt er niets.
Kun je mij misschien stap voor stap zeggen wat ik moet doen. Lijkt misschien dom maar ik heb nog nooit met macro's gewerkt.
Gr. John
Ik zal hier deze week nog eens even verder naar kijken en dan laat ik het u even weten. ;)
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#11

25 mar 2011 17:53

Plaats anders uw Excel sjabloon eens online dan kan ik eens een kijkje nemen hoe deze precies in elkaar steekt.
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
jojajupa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 mar 2011 15:14

#12

28 mar 2011 09:51

Hallo Maaike,
Ik had deze vraag ook uitgezet op helpmij.nl. Daar heb ik van Harry een code gekregen en deze in This Workbook geplaatst en het werkt nu goed.
Ook de datum komt automatisch in het exel werkblad te staan.
Hoe hij aan de code komt, is mij een raadsel maar het werkt wel.
Misschien kun je daar even kijken.

http://www.helpmij.nl/forum/showthread. ... tuurnummer" onclick="window.open(this.href);return false;

Gr. John
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#13

30 mar 2011 13:06

Mooi
jojajupa schreef:Ik had deze vraag ook uitgezet op helpmij.nl. Daar heb ik van Harry een code gekregen en deze in This Workbook geplaatst en het werkt nu goed.
Fijn dat het nu gelukt is, en met een redelijk makkelijke oplossing ook. :good:
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”