Libre Office Calc

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
PeterVo
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 03 sep 2013 16:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Eset SS
FW: Eset SS

#1

22 nov 2019 14:07

Sinds enige tijd gebruik ik bovenstaand programma, tot volle tevredenheid.
Ik liep echter tegen een kleinigheid aan waar ik geen oplossing voor vind.
In Excel kun je bij een cel notities invoeren en van het vak van de betreffende notitie naar believen het formaat wijzigen.
In Libre Office kun je dat ook, volgens de help functie in ieder geval. Notities maken is geen probleem, maar ik krijg met geen mogelijkheid het formaat van het vak gewijzigd.
Ben ik de enige met dit probleem en is er een oplossing voor ?
Time waits for no one
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7090
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#2

23 nov 2019 11:39

Ik ben geen gebruiker van LibreOffice Calc, wellicht kunt je hier wat informatie daarover vinden.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterVo
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 03 sep 2013 16:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Eset SS
FW: Eset SS

#3

23 nov 2019 12:04

Bedankt voor de link, ik heb inmiddels ook op het gebruikersforum van LO de vraag neer gelegd.
Meer dan "het vak is aan te passen" vind ik nog nergens.
Ik wacht het verder weer even af.
Time waits for no one
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7090
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#4

23 nov 2019 12:12

Ik kwam dit nog tegen: Hier werd beschreven (geldig tot versie 6.0) (?):
U kunt naar wens notities verplaatsen of de grootte ervan wijzigen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterVo
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 03 sep 2013 16:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Eset SS
FW: Eset SS

#5

23 nov 2019 14:03

Dit had ik gezien en vandaar dat ik er van overtuigd was dat de maten van het vak aangepast moeten kunnen worden.
Ik heb daar nu wel gevonden dat het vak niet alleen op de hoogte automatisch wordt aangepast, maar ook op de breedte, wat mijn feitelijke probleem was.
Wat dat betreft is het (deels) nu opgelost.
Blijf nog wel even puzzelen naar de optie zoals in excel, dat je gewoon de randen oppakt en versleept.
Time waits for no one
Gebruikersavatar
PeterVo
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 03 sep 2013 16:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Eset SS
FW: Eset SS

#6

23 nov 2019 14:07

En met behulp van je link heb ik de oplossing gevonden.
Als ik de notitie eerst vastzet op het werkblad (Notitie weergeven) en er dan met de rechter muisknop op klik, komen al de opties die ik zocht.
Ik koos voor "Notitie bewerken" en dat was dus de foute keuze.
Time waits for no one
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”