Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Antoni
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 25 aug, 2017 13:34:51
OS: WIN10

HD klonen.

vr 25 aug, 2017 13:52:17

Als ik een harddisk kloon (Acronis) naar een externe USB drive, lukt dat ogenschijnlijk, maar kan niet booten van deze USB drive.
Als ik kloon naar een SATA drive in dezelfde computer werkt dit wel. Hoe kan dat?
Is het mogelijk om de niet bootable HD bootable te maken?
Alvast bedankt voor de reacties.
Mvg, Ton.

 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 775
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: HD klonen.

za 26 aug, 2017 09:39:56

Je kunt Windows niet zomaar booten v.a. een extern medium.
Kan via een omweg in een virtuele omgeving of als een PE uitvoering maar een kloon sowieso niet.
Waarom wil je dat?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Antoni
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 25 aug, 2017 13:34:51
OS: WIN10

Re: HD klonen.

za 26 aug, 2017 10:40:32

Bedankt voor je reactie.
De achterliggende gedachte was dat als de HD crasht, dat ik kon booten van een extern medium en zo weer alle gegevens beschikbaar waren. Maar dat gaat dus kennelijk niet.
Hoe kan ik de backup van het extern medium terugzetten naar een nieuwe of geformatteerde HD?
Mvg, Ton.
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 775
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: HD klonen.

za 26 aug, 2017 15:42:43

Je kunt met back up software altijd een bootmedium maken en de gemaakte image terugzetten, die wel op een andere schijf dient te staan, kan ook een externe zijn maar zou dat niet doen wegens de snelheid.
Zal zo kunnen?
http://whatsabyte.com/P1/ATI_2010_USB_Boot.html

Gebruik zelf die van Aomei met een gemaakte USB stick, zal ongeveer hetzelfde zijn.

Daarnaast de backup van Microsoft die je v.a. een herstel schijf of stick, dan heb ik er 2 voor de zekerheid.
In W10 wordt die niet meer verder ontwikkeld of onderhouden maar blijft wel werken.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Antoni
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 25 aug, 2017 13:34:51
OS: WIN10

Re: HD klonen.

za 26 aug, 2017 20:53:05

Ik heb een opstart-cd gemaakt en de backup teruggezet, maar kan er niet van booten.
Wat doe ik fout?
Ton.
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 775
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: HD klonen.

zo 27 aug, 2017 09:46:15

Geen idee, was het een backup van de systeempartitie of een image van de hele schijf?

http://windowsmatters.com/2016/11/10/ga ... 0-24-2016/
Je zou deze op een USB stick of DVD kunnen zetten met Rufus of Imgburn en kijken of de partitie waar Windows op staat wel actief is?
https://rufus.akeo.ie/
http://www.imgburn.com/index.php?act=Download

Of met de systeemherstelschijf/stick de opstartpaden laten repareren.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Antoni
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 25 aug, 2017 13:34:51
OS: WIN10

Re: HD klonen.

zo 27 aug, 2017 10:15:24

Met Acronis True Image 2017 een image van de hele schijf gemaakt van Sata naar Sata.
Ik heb de volgende week wat minder tijd , maar zal daarna je adviezen gaan uitvoeren, waarvoor mijn dank.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten