Re: sysnative.com is gerapporteerd als een webpagina die ongewenste software bevat

7
De tool SysnativeBSODCollectionApp.exe versie 4.6.0.0 is hier rechtstreeks te downloaden: http://api.256file.com/sysnativebsodcol ... 86647.html
Op die pagina staan 2 downloadknoppen die allebei werken. Je moet nog wel een captcha intikken: een getal van 4 cijfers overtypen.

Maar gaat het in het topic waarvoor je die tool aanbeveelt niet over een mogelijk verkeerde of defecte driver voor de Qualcomm/Atheros draadloze netwerkadapter?
(Ik kan dat dat topic nu even niet zo snel terugvinden)

Re: sysnative.com is gerapporteerd als een webpagina die ongewenste software bevat

8
@porrelaar
Nee gaat om een canned die ik plaats bij mensen met BSOD problemen en notabene Sysnative zelf plaats: https://www.sysnative.com/forums/bsod-c ... vista.html

Deze heb ik eerder geplaatst en daar geen reactie op gehad m.b.t. het thema van dit onderwerp:
viewtopic.php?f=267&t=20062
http://www.nucia.eu/forum/archive/index ... 74040.html
http://www.helpmij.nl/forum/showthread. ... ost5796115
Afbeelding

Re: sysnative.com is gerapporteerd als een webpagina die ongewenste software bevat

9
Aha, juist. Het topic van ronnie123 bedoelde ik. Ik had het txt bestand in zijn startpost gelezen en vanwege de combinatie ndis.sys en athrx.sys dacht ik aan problemen met de driver voor de draadloze netwerkadapter.
Het verschil tussen jou en mij is dan dat ik er naar raad, en dat jij het exact wilt weten. Vandaar dat je ronnie123 die tool wilt laten gebruiken.

Ten overvloede misschien: nadat ik het bestand sysnativebsodcollectionapp.exe had gedownload, heb ik het laten scannen door Virustotal. Geen van de 53 scanners zag er iets schadelijks in: https://www.virustotal.com/nl/file/6236 ... 469024707/

Vreemd dus dat de tool zelf als niet schadelijk wordt gezien, maar de website (URL) waarop deze tool wordt aangeboden, door 4 scanners als verdacht of schadelijk wordt gezien. En daarbij werd hetzelfde bestand onderzocht. SHA256 is gelijk: 623699350e414f535782d2b17f33d5dcb8ed609ddbfadb2b51e6ccd4da58f2fe

Re: sysnative.com is gerapporteerd als een webpagina die ongewenste software bevat

10
Toch maar even een waarschuwing en oplossing.


Ik weet niet van wie bovenstaande downloadlocatie is maar zelf tools downloaden en hosten is absoluut af te raden, aangezien deze tools bijgewerkt kunnen worden zonder voorafgaande mededeling. Een zelf gehost bestand kan daardoor verouderd zijn.

De oplossing is heel eenvoudig.
Als de beveiligingswaarschuwing verschijnt op een legitieme link, klik dan rechtsonder in de melding op de tekst "Deze waarschuwing negeren", de download start dan alsnog.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”

ComputerComputer
cron