Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Kape
Security Helper
Security Helper
Onderwerp Auteur
Berichten: 545
Lid geworden op: vr 18 jun, 2010 09:34:11
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Win 7
AV: AVG
FW: Comodo

Wordle voor "woordwolk" - Handleiding

vr 18 okt, 2013 13:20:03

Dit artikel is verouderd, en zal niet meer worden bijgewerkt.
Wordle website wordt niet meer bijgehouden sinds 2014.Afbeelding

Indien je een tekst hebt geschreven – zowel voor een tijdschrift, een website of zelfs een kort bericht op Facebook – wil je dat misschien opfrissen met een “woordwolk”. Dit kan het uitzicht van je tekst nog wat boeiender of alvast leuker maken voor de lezers.

Wordle is een tooltje dat een “woordwolk” eenvoudig aanmaakt op basis van de tekst die je zelf aanlevert. In deze “wolk” worden woorden die veelvuldig voorkomen in de tekst een meer prominente plaats gegeven dan woorden die slechts eenmalig voorkomen. In het invoegscherm kan je ofwel een eigen gekopieerde tekst inbrengen of verwijzen naar een URL (op voorwaarde dat deze Atom of RSS ondersteunt).

TEKST NAAR WOORDWOLK

Afbeelding

Via de taakbalk kan je experimenteren met verschillende aanpassingen aan deze “woordwolk”.

LANGUAGE
Onder de tab “Language” worden een aantal mogelijkheden aangeboden om lettertype te wijzigen, woorden uit te sluiten of het aantal verschillende woorden in de “woordwolk” te tellen”.

FONT
De tab “Font” spreekt voor zichzelf. Hiermee kan je de “woordwolk” omzetten in de verschillende aangeboden lettertypes van Wordle.

LAYOUT
Onder de tab “Layout” zitten weer diverse variaties verborgen. Je kan er het maximum aantal woorden in de “woordwolk” instellen, de woorden op alfabetische volgorde zetten en kiezen voor de afbeelding van de woorden in verschillende standen.

URL naar WOORDWOLK

Afbeelding

Indien je een URL van website of blog wil omzetten in een “woordwolk”, moet deze wel beschikken over een Atom of RSS-feed om tot “woordwolk” omgevormd te kunnen worden. In dit geval breng je de URL in bij het invoegvak.

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten