Geavanceerd delen van bestanden en mappen

Gesloten
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 177
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

29 sep 2010 16:53

Nadat u de optie "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)" heeft uitgeschakeld ziet u bij de eigenschappen van een map of harde schijf onder het tabblad "delen" veel meer opties.
De basis voor het delen van een map of harde schijf is in principe het zelfde, alleen kunt u hier de machtigingen en rechten voor bepaalde gebruikers instellen.

Afbeelding

Machtigingen
Zodra u op de knop machtigingen klikt krijgt u het volgende scherm te zien, hier kunt u de algemene machtigingen voor gebruikers instellen in uw netwerk.
Zodra alle drie de opties zijn aangevinkt hebben gebruikers volledige rechten op de gedeelde map in het netwerk.
Deze optie is het zelfde als de optie "Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen" bij het eenvoudig delen van bestanden en mappen.

Afbeelding

Beveiliging.
Onder het tabblad "Beveiliging" kunt u de machtigingen en rechten voor gebruikers uitgebreider instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Zoals u op de twee bovenstaande afbeeldingen kan zien heeft elk Administrator account volledige rechten en een normaal gebruikersaccount beperkte rechten.
U kunt deze instellingen per gebruiker apart instellen zodat u uw gedeelde mappen en bestanden optimaal kunt beveiligen in uw netwerk.

geavanceerd.
Via de knop "geavanceerd" kunt u verder speciale machtigingen aanpassen, zoals machtigingen voor submappen, via de de optie "overneembare machtigingen" (inheritance).

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het geavanceerd delen van bestanden en mappen of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Gesloten

Terug naar “Verouderde handleidingen”