Windows 8.1 direct opstarten met het bureaublad in plaats van het startscherm

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 8
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42036
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#1

28 jun 2013 10:31

Standaard start Windows 8 en Windows 8.1 op met het vernieuwde startscherm, indien u de computer direct wilt laten opstarten naar het bureaublad kunt u natuurlijk gebruik maken van "third party" software zoals Windows 8 Classic Shell waarmee u tevens het oude vertrouwde startmenu in Windows 8 en Windows 8.1 kunt instellen.
Echter is het in Windows 8.1 zelf ook mogelijk om in plaats van het startscherm met de tegels direct naar het bureaublad van Windows 8.1 op te starten.
  • Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies de optie "Properties / Eigenschappen".
  • Open vervolgens het tabblad "Navigation / Navigate".
  • Plaats nu een vinkje bij de optie "Go to desktop instead of Start when I sign in" en klik vervolgens op "Apply" en "Ok".
Afbeelding

Teven kunt u hier ook uw gebruikte achtergrond instellen voor het startscherm, en middels het klikken met de rechtermuisknop op het vernieuwde startmenu in Windows 8.1 kunt u het startscherm weer vanuit de bureaublad-omgeving openen.
Wanneer u de tegel voor de bureaublad-omgeving geheel in de linkerbovenhoek van het startscherm plaatst kunt tevens middels de enter-toets snel vanuit het startscherm terug naar de bureaublad-omgeving schakelen.

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”