1
In het onderhoudscentrum van Windows 7 kunt u backup van uw bestanden maken of terugzetten.
Hiervoor gaat u naar het configuratiescherm en dan naar Systeem en beveiliging, klik hier op de optie "Back-up maken en terugzetten" zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding Zodra u op de optie "Back-up maken en terugzetten" heeft aangeklikt krijgt u volgend scherm te zien.
Hier klikt u op de optie "Back-up instellen" zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding Zodra u op de optie "Back-up instellen" heeft geklikt zal Windows de backup gaan voorbereiden dit kan enkele minuten duren.
Afbeelding Als Windows gereed is met het voorbereiden van de backup geeft u op waar de backup opgeslagen moet worden en klik op Volgende, zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding U krijgt nu twee mogelijkheden voor de backup.
1. Door Windows laten bepalen (aanbevolen)
2. Zelf bepalen
Als u bijvoorbeeld belangrijke bestanden zoals documenten, e-mail e.d. op een andere partitie of harde schijf hebt opgeslagen kiest u voor de optie "Zelf bepalen".
Afbeelding Geavanceerde backup instellingen (optie "Zelf bepalen")
Als u heeft gekozen voor de optie "Zelf bepalen" krijgt u onderstaand scherm te zien, hier geeft u aan welke mappen of partitie(s) u mee wilt nemen in de backup.
Afbeelding Backup instellingen (controle).
Zodra u op volgende hebt geklikt krijgt u onderstaand scherm te zien, waar u de instellingen nog kunt controleren.
Als alle instellingen correct zijn klikt u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding Nadat u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" heeft geklikt krijgt u volgend scherm te zien, hier ziet u de voortgang van de backup die gemaakt wordt.
Afbeelding Zodra u op de "Details bekijken" klikt krijgt u onderstaand scherm te zien, hier ziet u ook de voortgang van de backup, maar ook wat er naar de backup wordt weggeschreven.
Afbeelding Als de gemaakte backup gereed is kunt u dat op het onderstaande scherm zien, hier wordt ook de nodige informatie getoond over de gemaakte backup zoals, de datum waarop de backup gemaakt is en op welke datum er een nieuwe backup gemaakt zal gaan worden.

De Automatische backup staat ingesteld op Zondag (19:00), dus elke Zondag om 19:00 zal er een nieuwe backup gemaakt worden van het systeem.
Afbeelding Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Windows 7”