Handleiding nLite

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor diverse software die niet binnen een bepaalde categorie thuis horen.
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 220
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

nLite is een programma waarmee een bestaande Windows CD geheel naar wens is aan te passen, door servicepacks, updates en drivers toe te voegen.
Zeker het toevoegen van de beschikbare servicepacks bespaart een hoop tijd, want deze hoef je na de installatie dan niet meer apart te installeren.
Ook het toevoegen van drivers kan soms een noodzakelijke oplossing zijn om Windows op een bepaald systeem te installeren.
Bij nieuwe systemen met Sata controllers komt het nogal eens voor dat Windows XP geen harde schijf herkend, u kunt dan natuurlijk met de F6 optie drivers vanaf een diskette laden, maar als het systeem niet beschikt over een diskettestation gaat dit ook niet werken.

U kunt nLite dowloaden vanaf de volgende website. In deze handleiding zullen gaan we een Windows XP home Edition zonder servicepacks voorzien van drivers en de laatste servicepack.
Deze manier werkt natuurlijk ook met Windows XP professional en Windows Vista.

Voorbereiding.
Voordat we met nLite aan de slag gaan, moeten we eerst de inhoud van de Windows XP cd naar een lokale map op de harde schijf kopiëren, bijvoorbeeld C:\XP home
Maak nu gelijk ook een map aan voor de bestanden die aan de nieuwe Windows XP CD toegevoegd gaan worden bijvoorbeeld C:\XP home - toevoegingen.

Afbeelding
Afbeelding

Als u nLite voor de eerste keer opstart kiest u de gewenste taal en klikt u op volgende.

Afbeelding

In dit scherm geeft u de locatie op waar u de bestanden van de originele Windows CD heeft opgeslagen.

Afbeelding

In dit scherm worden eerder opgeslagen projecten opgeslagen zodat je deze later kan hervatten of aanpassen.
Als u nLite voor de eerste keer gebruikt klikt u direct op volgende.

Afbeelding

In het volgende scherm geeft u aan wat u aan de nieuwe Windows CD wilt toevoegen, wij kiezen hier voor de volgende opties, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Servicepack integreren.
Nu gaan we Servicepack 3 integreren die we hebben opgeslagen in de map C:\XP home toevoegingen.
Klik op de knop "Kiezen" en en klik dan op volgende op de Servicepack te integreren.

Afbeelding

Als nLite de servicepack gaat integreren krijgt u volgende schermen te zien.

Afbeelding
Afbeelding

Als het integreren van de servicepack gereed is klikt u op het venster wat nu getoond wordt op OK.

Afbeelding

Drivers toevoegen.
In het venster wat nu getoond wordt gaan we drivers aan de nieuwe Windows CD toevoegen.
Klik op de knop "Invoegen" om de opgeslagen drivers toe te voegen.

Afbeelding

Als u de map met de drivers heeft geopend in Nlite krijgt u het volgende scherm te zien, klik hier éénmaal op de betreffende driver en klik op OK.

Afbeelding

Nu ziet u dat de driver voor de Sata RAID controller is toegevoegd op deze manier kunt u alle gewenste drivers die u wilt toevoegen aan de nieuwe Windows CD erbij laden.

Afbeelding

Afronden.
Nu we Servicepack 3 en de benodigde drivers hebben toegevoegd aan de nieuwe Windows CD is het tijd om de procedure af te ronden.
Klik nu op volgende, u krijgt nu volgend scherm te zien.

Afbeelding

Klik in dit scherm op Ja en nLite zal beginnen met het voorbereiden van de nieuwe Windows CD, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Als nlite gereed is met het voorbereiden van de nieuwe Windows CD krijgt u nog een overzicht te zien, zie onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nieuwe Windows cd / dvd branden.
Nu is het tijd om de nieuwe Windows cd / dvd te branden klik op Direct Burn om het branden direct te starten of Create Image om het image bestand van de nieuwe Windows CD op te slaan.

Afbeelding

In het scherm wat u nu te zien krijgt ziet u de voortgang van het branden van de nieuwe Windows cd / dvd.

Afbeelding

Als het branden van de nieuwe Windows cd / dvd is voltooid klikt u op volgende en krijgt u dit laatste scherm te zien dat het aanpassen van de Windows CD voltooid is.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Plaats reactie

Terug naar “Diversen”