1
Ik heb een probleem met mijn computer (Lenovo desktop met Windows 10). Ik kan zowel het toetsenbord als de muis niet meer gebruiken. Hoe het probleem ontstond weet ik nog steeds niet goed. Er verscheen een korte melding in het scherm (weet niet wat er precies stond) en na het opstarten van de computer kon ik de muis en toetsenbord niet meer gebruiken. Ze werken overigens wel in WindowsRE maar verder niet in Window 10.

Ik heb het volgende gedaan:
- andere USB poorten geprobeerd; geen oplossing (muis en toetsenbord zijn overigens direct, zonder Hubs e.d., aangesloten geweest)
- op een andere computer geprobeerd; daar werkten ze wel.
- andere muis geprobeerd; probleem nog steeds hetzelfde

Via de recovery-USB stick de computer opgestart en in het scherm met de geavanceerde opstartopties gekozen voor computer herstellen.
* Ik heb Opstartherstel gestart. Er werden fouten gevonden en hersteld. Nogmaals Opstarthersel uitgevoerd; bleef steeds fouten vinden.
* Ik heb Windows herstel punt gebrobeerd; meerdere punten geprobeerd, maar hij kon niet herstellen. Ik kreeg de melding “kan de computer niet hersellen vanwege een beschadigd bestandssysteem”.
* Heb geprobeerd via de geavanceerde opstartopties om de laatste Windowsupdates ongedaan te maken, maar ook daar kreeg ik de melding dat dit mislukt was.
* Via de DOS prompt DISM uitgevoerd.
* Via de DOS prompt SFC /scannow uitgevoerd; hij vond meerdere corrupted files. Geprobeerd met /F maar hij kon ze niet repareren.
* Via de Dos prompt CHKDSK; kreeg de melding “errors found in uppercase file”. Geprobeerd te repareren maar hij kon er niet bij komen omdat het beveiligd was.
Alles had geen resultaten.
Het lastige aan dit probleem is dat ik geen beschikking heb over de muis en toetsenbord en dus alles via DOS moet doen. Zijn er nog andere oplossingen mogelijk?
Alvast hartelijk dank.
3
Jazeker, alle mogelijke punten (hij had er maar vier) uitgeprobeerd en bij allemaal de melding dat het niet lukte vanwege een beschadigd bestandssysteem. één keer de melding dat er een onbekende fout was opgetreden 0x80070091 (bron was appxstaging).
4
De foutmelding 0x80070091 staat voor (The directory is not empty), dit is echter nogal een algemene melding. In de eerste post geef je aan dat je SFC met de switch /F hebt uitgevoerd in plaats van CHKDSK /F?

Krijg je de melding: “errors found in uppercase file” ook wanneer je CHKDSK /F X: uitvoert, waarbij X: verwijst naar de systeemschijf?
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
5
Maxstar schreef: Krijg je de melding: “errors found in uppercase file” ook wanneer je CHKDSK /F X: uitvoert, waarbij X: verwijst naar de systeemschijf?
Ja, dan krijg ik inderdaad de foutmelding van errors in uppercase file
6
Start de computer eens op van de Hiren's PE omgeving. Je hebt dan de beschikking over meerdere tools om de HDD (SSD) uitvoeriger te testen.
  • CheckDisk GUI
  • GSmartControl
Download de Afbeelding Hiren’s BootCD PE x64 op een andere computer.
Plaats de ISO (HBCD_PE_x64.iso) vervolgens op een USB-Stick, hiervoor kan je gebruik maken van Rufus.
  • Start de computer met problemen van de USB-stick op om de PE-omgeving van de Hiren’s BootCD te openen.
  • Hierna kan je de bovengenoemde programma's uitvoeren om de systeemschijf uitvoeriger te controleren.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
9
Je bent op 2 forums tegelijk met dit onderwerp bezig, wat 1 niet netjes en 2 niet handig, omdat gegeven oplossingen elkaar kunnen tegenwerken.
10
Roxmarie schreef: Je bent op 2 forums tegelijk met dit onderwerp bezig, wat 1 niet netjes en 2 niet handig, omdat gegeven oplossingen elkaar kunnen tegenwerken.
Excuses, het was helemaal niet mijn bedoeling om mensen voor het hoofd te stoten. Heb ook totaal geen ervaring met forums. Ik weet alleen uit het verleden dat ik weleens een vraag op een forum gepost heb en vervolgens pas na een maand een antwoord kreeg of zelfs helemaal geen reactie. Ik wist dus nu ook niet of en hoe jullie zouden reageren. Wat blijkt: beide forums (https://www.nationaalcomputerforum.nl/t ... 812/page-2) hadden een hoog (meedenk)niveau wat ik niet vantevoren kon inschatten.
Vervolgens kwam uit beide wel verschillende (!) antwoorden, die mij alleen maar verder geholpen hebben bij het vinden van een oplossing en mijn kennis verder hebben aangevuld. Dus waarvoor mijn dank!
11
Graag gedaan en fijn dat je op beide forums de nodige kennis hebt opgedaan dat is altijd leuk om te horen, daar doen we het immers voor. :good:
Als kan het soms met precaire fixes ook tegenwerken als bepaalde adviezen elkaar kruizen en ander resultaat geven dan verwacht. Maar is het probleem inmiddels al verholpen?
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
12
Ik ben er nog mee bezig (drukke baan, opgroeiende kinderen). Gelukkig is er nog een werkende laptop in huis. Ga in het weekend weer een poging wagen. Zodra ik resultaten heb, zal ik ze zeker posten.
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”