Plaats reactie
17
Je hebt een 2,5 inch model nodig hieronder twee voorbeelden een reguliere HDD en een SSD (Solid State Drive). Ik zou direct een SSD nemen i.p.v. een gewone HDD.

HDD - https://azerty.nl/product/seagate/94581 ... ijf-intern
SSD - https://azerty.nl/product/crucial/33198 ... drive-2-5-
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
19
Ja dat is nog wel rendabel hoor, indien je genoeg hebt aan minder schijfruimte kan je ook een kleinere "goedkopere" aanschaffen. Mijn laptop is uit 2012, ook al een oudje maar heb ik jaren terug ook voorzien van een SSD. En een maand of wat terug nog van een nieuwe (extra) 2TB harde schijf.

250GB - https://azerty.nl/product/samsung/44217 ... ive-intern
500GB - https://azerty.nl/product/samsung/44217 ... ive-intern
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
23
Wat is de consequentie van het vervangen van de HDD? Staat daar bijvoorbeeld het besturingsprogramma op? Windows 10 of Windows 11? Deze laptop heeft nu Windows 10 en is niet geschikt voor Windows 11.
24
Dan zou ik de 250GB SSD aanraden, dat is dan ruim voldoende voor het besturingssysteem en programma's. De nieuwe SSD is leeg, dus je zal Windows 10 opnieuw moeten installeren. Middels de Media Creation Tool kan je de ISO van Windows 10 op een USB-stick plaatsen en daarmee het systeem opnieuw installeren.

Een andere optie is de huidige HDD naar de SSD klonen, maar dan bestaat er wel de kans dat je de problemen die er nu zijn meeneemt is de kloon.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
25
Dit gaat mij boven het hoofd groeien. Ik dacht dat het kwestie was van de ene schijf door de andere vervangen. Nu moet ik dus zelf alles opnieuw installeren, terwijl Windows 10 al op de laptop gezet was toen ik hem kocht. In het artikel wordt ook gesproken over een geldige productcode. Die heb ik niet want Windows 10 was dus voor geïnstalleerd. Dit gaat mij niet lukken en dus wacht ik maar tot deze laptop crasht en vervang hem dan door een nieuw exemplaar. Heel vervelend. Ik dank je voor de tijd en aandacht die jij hieraan hebt besteed.
26
De productcode is digitaal, die is dus in het BIOS opgeslagen. Je kan Windows 10 dus ook zonder productcode installeren waarna de nieuwe installatie automatisch weer geactiveerd zal worden. In ieder geval graag gedaan, eventueel kan je ook bij de lokale computerwinkel navraag doen wat het zou kosten. Of je kan een Repaircafe in de regio raadplegen waar vrijwilligers ook dergelijke reparaties uitvoeren. https://www.repaircafe.org/laptops-repareren/
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
27
Sinds ik het probleem aangekaart heb heeft het zich niet meer voorgedaan d.w.z. de computer is niet meer uitgevallen. Resteert wel het niet werken van de Intel Rapid Storage Technologie. U vindt het niet zinvol om dit te verhelpen. Welke nadelen kan ik ondervinden als ik gewoon doorga op de ingeslagen weg - harddisk niet vervangen - ?
28
Hallo,
Fluisteraar54 schreef: Welke nadelen kan ik ondervinden als ik gewoon doorga op de ingeslagen weg - harddisk niet vervangen - ?
De kans is aanzienlijk dat de harde schijf mogelijk meer problemen gaat geven. Denk aan dataverlies van belangrijke gegevens, systeemcrashes en dergelijke. Wanneer je met dit systeem blijft doorwerken is het zeker aan te bevelen om regelmatig back-ups van alle belangrijke data te maken.

Wat betreft het probleem met de Intel RST Service kan je de Intel Driver (SetupRST.exe) eens opnieuw installeren, je kan de laatste versie via de onderstaande link downloaden.
https://www.intel.com/content/www/us/en ... duct=55005
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Windows 10”