1
Hallo Allemaal,
Ik werk sinds januari bij een bedrijf met als opdracht om een test systeem op te stellen.
Ik die periode heb ik iets vreemds aan de hand gehad.  Eén van de bibliotheken die ik gebruikte verdween spontaan van mijn pc.  Ik heb dan alles hersteld en een backup gemaakt van de installatie bestanden.  Toen het probleem zich nog enkele malen voordeed kon ik dit snel herstellen door die backup terug te plaatsen.  Na een tijdje kwam het probleem niet meer voor.  Deze week echter kwam ik tot de vaststelling dat de twee laatst bewerkte bestanden van mijn project zonder enige reden zomaar waren verdwenen.  Alle andere bestanden van mijn project waren nog aanwezig en ook de harde schijf gaf geen enkel probleem, geen verloren clusters of problemen met checkdisk.  Nu denk ik dat iemand via het bedrijfsnetwerk dit heeft gedaan.  Is het mogelijk dat iemand via het bedrijfsnetwerk deze bestanden kan wissen op mijn pc zonder dat ik daar iets van merk?  En zo ja, hoe kan ik mij daartegen beveiligen en nog beter zou zijn dat ik kon achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.  Zelf ben ik niet zo'n ict specialist, vandaar dat ik de vraag hier post.  Heeft iemand een idee hoe dit aan te pakken?

Alvast bedankt!
Martinus
2
Hallo,

Al eens in de prullenbak gekeken of de bestanden daar staan ?
Als een computer op een bedrijfsnetwerk aangesloten is kan de ict-afdeling mogelijk op afstand op je computer. Dat wordt soms gedaan om bepaalde zaken centraal en/of buiten kantoor-uren uit te voeren. Denk hierbij aan updates voor programma's installeren en dergelijke. Als ze echter bestanden/mappen gaan wissen zonder duidelijke opgave van reden is dat niet erg netjes.
Wat je kan doen is dagelijks een backup/kopie maken van de verdwenen bestanden naar een aparte map.
Je kan ook de computer volledig uitschakelen of de netwerkkoppeling verbreken (netwerkstekker uittrekken) als je klaar bent met werken. Staat de computer de volgende dag weer aan of is verbonden met het netwerk dan navragen wie dit gedaan heeft en waarom.

Hopelijk kan je hier iets mee.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
3
De gehele pc is doorzocht door mezelf en ook nog eens door ICT.   De bestanden waren echt verdwenen (ook in de prullenbak).  Reeds eerder heb ik een aantal keren last gehad van het verdwijnen van een library  (van National Instruments Labwindows/CVI) .  Het gekke is dat vanaf het moment dat ik een snelle fix had bedacht voor het verdwijnen van die library, dit niet meer is voorgevallen.  Het lijkt precies of iemand die library opzettelijk heeft doen verdwijnen en toen ie zag dat z'n inspanningen nutteloos waren, ermee is gestopt. 
Dan, enige weken later, verdwijnen ineens ('s morgens vroeg bij het opstarten) de twee laatste files waar ik aan had gewerkt.  Terwijl de rest van de map er nog in stond.  Ik denk zelf aan kwaad opzet.  Daarom zou ik mezelf hiertegen willen afschermen en mijn pc controleren op inbraak indien mogelijk. 
5
Als dit een bedrijfscomputer is wil ik graag eerst toestemming van de ICT afdeling.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”

ComputerComputer