pdf-bestanden openen

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#1

10 aug 2011 01:56

Als ik op een site/Google/IE8 een pdf bestand tegenkom en ik open dat, gaat dat in NITRO. Dat heb ik nooit gehad en is niet goed. Hoe komt dit en hoe wijzig ik dat?
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#2

10 aug 2011 11:33

Nirto is gewoon een PDF reader dus zal je deze ooit weleens geïnstalleerd hebben via software kan je die toch gewoon verwijderen.
Als je geen andere PDF reader hebt moet je die dan wel installeren anders kan je geen PDF bestanden meer openen.
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#3

10 aug 2011 12:21

Ik begrijp niet wat dat met het probleem te maken heeft. Nitro is een andere PDF-reader en heeft andere mogelijkheden.

De pictogrammen in Verkenner zijn van Adobe. Dus lijkt mij Adobe de standaard reader.

Het probleem doet zich voor bij documenten uit site van Google en dan zie je ook geen werkbalken e.d. bovenin maar onder bij de bladzijden de zoomfunctie. Een dergelijk document kun je dan ook niet opslaan en dat is lastig.

Wil iemand eens kijken wat er bij hem of haar gebeurd. Onderste gebruikershandleiding openen.
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#4

10 aug 2011 12:33

De Hulk schreef:Ik begrijp niet wat dat met het probleem te maken heeft. Nitro is een andere PDF-reader en heeft andere mogelijkheden.
Ik begreep uit je vraag dat je deze niet zelf had geïnstalleerd maar dus wel.
Maar je moet dan Adobe even als standaard instellen in je browser of Adobe zelf, ik weet niet welke browser je gebruikt dus heb maar voor IE en FF de werkwijze geplaatst.

Invoeg toepassingen beheren
1. Start Internet Explorer
2. Klik Extra > Internetopties > Programma's > Invoegtoepassingen beheren.
3. Selecteer > Invoegtoepassingen die door Internet Explorer worden gebruikt of Invoegtoepassingen die zonder toestemming kunnen worden uitgevoerd.
4. Controleer of hier de optie Adobe PDF Reader Ingeschakeld staat.

Adobe reader instellen
1. Open de recente Acrobat Reader
2. Klik Bewerken > Voorkeuren Selecteer het onderdeel Internet.
3. Selecteer de voorkeur : PDF in browser tonen
4. Klik op OK

Firefox instellen
1. Start Firefox
2. Zorg allereerst dat u de meest recente versie van FireFox heeft.
3. Klik Help > Controleren op updates...
4. Klik Extra > Opties
5. Selecteer onder Inhoud > Bestandstypen Beheren
6. Selecteer het bestandstype: PDF - Adobe Acrobat Document
7. Klik Actie wijzigen
8. Zorg dat u de optie Deze Plugin gebruiken: aanvinkt.
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#5

10 aug 2011 13:19

Bedankt voor je uitgebreide antwoord en toelichting. In IE8 staat Adobe ingeschakeld en is Nitro niet te vinden.

In Adobe reader staat het zoals jij aangeeft.

In FF opent het document in Adobe, overigens staat het onder 'Toepassingen'.

Erg vreemd dus. Inmiddeld weet ik nu wel hoe ik in dat beperkte NITRO document de werkbalken zichtbaar kan maken. Door op de N te klikken rechtsonderaan. Ga later nog eens alles nalopen.
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#6

10 aug 2011 13:24

Als deze instellingen allemaal goed staan dan denk ik dat Nitro PDF automatisch als standaard programma is ingesteld in Windows zelf, dit heb je trouwens heel vaak als je later een ander programma installeert.
http://www.pcwebplus.nl/tsoft/w7standaardprogrammas.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#7

10 aug 2011 13:30

Zal dat nijkijken.

Edit: pdf is gekoppeld aan ADOBE in de protocollen (bestandsextensie).

Het vreemde is dat ADOBE in de lijst met standaardprogramma's niet voorkomt en NITRO wel.

Erg vervelend dat gedrag van NITRO om zo de zaak te verzieken.
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#8

10 aug 2011 14:42

Dit kan je dan eenvoudig aanpassen door Nitro niet meer standaard te gebruiken.

1. Open Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma's\Standaardprogramma's instellen
2. Klik op nitro en klik op selecteren wat standaard met dit programma wordt geopend.
3. in het nieuwe scherm haal je het vinkje of vinkjes weg bij de gekoppelde bestanden en klik je op opslaan.
4. Even opnieuw opstarten en PDF moet nu weer geopend worden met Adobe.
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#9

10 aug 2011 22:11

Blijkbaar begrijp je het nog niet goed, want in Windows verkenner worden de bestanden wel in Adobe geopend. Maar op internet heb je pdf's en dan gaat NITRO openen. Of zijn dat dan andere opmaken en gekoppeld aan NITRO?

Die opening is ook anders zoals ik al aangaf. Ik zal een screenshot plaatsen van standaardprogramma's.

Afbeelding

Zoals je ziet kan ik daar niets doen!
Ik heb Adobe reader 9.4.5 is dat nog wel goed? Zal ik die verwijderen en welke moet ik dan downloaden?
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#10

11 aug 2011 11:20

Adobe Reader 9 is wel wat verouderd want versie 10 is al uit.
Als je deze versie verwijderd en opnieuw installeert zal deze als het goed is weer standaard zijn voor het openen van PDF bestanden met Internet Explorer.
http://get.adobe.com/nl/reader/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vink wel het volgende uit Ja, installeer McAfee Security Scan Plus (optioneel) (0,98 MB) ander zit je met een McAfee Security Scan Plus opgescheept. :detective:
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#11

11 aug 2011 15:25

Oké, bedankt voor de hulp. Nu is het wel goed.
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”