Plaats reactie
16
Hallo,

Verwijder Bullguard is op de reguliere wijze via de softwarelijst in het configuratiescherm. Hierna kan je dan nog de "Removal Tool" van Bullguard zelf gebruiken om mogelijke achtergebleven restanten te verwijderen.
Fréderique schreef:Bedoel je de update van BG zelf of van een willekeurig ander programma? En komt het dus vaker voor dat je na een tijdje eens je antivirusprogramma moet herinstalleren?
Ik bedoel inderdaad updates van het programma zelf, soms kan het namelijk voorkomen dat een dergelijke update voor problemen zorgt.
Maar het is niet zo dat je na enige tijd je virusscanner opnieuw moet installeren hoor, zolang alles goed werkt gewoon zo laten. ;)
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
17
Oké, alles duidelijk nu. :)

Ik wacht heel even met dit uit te voeren, moet dringend andere dingen doen. (Vind het toch een beetje een operatie...) Even iets kleins tussendoor, als je het goed vindt, voordat ik dat straks helemaal vergeet. Ik zag in Speccy onder Besturingssysteem > Energieprofiel dat mijn harde schijf na 20 min. uitgeschakeld wordt. Ik neem aan dat C: bedoeld wordt waar Windows op staat? (Dat is trouwens een SSD.) Ik gebruik Energiebeheer om mijn beeldscherm uit te schakelen als ik even niet op de pc ben, en daar heb ik de computer niet in slaapstand staan. Hoe kan dat? Wat is het verschil? En is dat het geluid dat ik hoor in de pc-kast als ik even weg ben geweest en een nieuw programma open? Ik neem aan dat deze uitschakelstand goed is?
Afbeelding
18
Hallo,

Wanneer je enkel de monitor en de harde schijf laat uitschakelen na een bepaalde tijd gaat het systeem niet in de slaapstand. Beide instellingen zijn zeg maar een optionele energiebesparing die je onafhankelijk kan instellen.

De slaapstand is een energiebesparende stand waar de computer snel uit kan worden gehaald (gewoonlijk binnen een aantal seconden) wanneer u uw werkzaamheden hervat. Het inschakelen van de slaapstand is vergelijkbaar met het pauzeren van een dvd-speler: de computer zet onmiddellijk alle bewerkingen stil en start deze weer op het moment dat u uw werkzaamheden hervat.

De sluimerstand is een energiebesparende stand die voornamelijk is ontworpen voor laptops. Terwijl bij de slaapstand uw instellingen in het geheugen worden opgeslagen en er een kleine hoeveelheid stroom wordt verbruikt, worden uw geopende bestanden en programma's in de sluimerstand op de harde schijf opgeslagen en wordt de computer uitgeschakeld. Van alle energiebesparende modi die er in Windows beschikbaar zijn, is de sluimerstand de zuinigste. Gebruik de sluimerstand op een laptop wanneer u weet dat u de computer gedurende een langere periode niet zult gebruiken en in die tijd niet in de gelegenheid bent om de accu op te laden.

De hybride slaapstand is voornamelijk ontworpen voor desktopcomputers. De hybride slaapstand in een combinatie van de slaapstand en de sluimerstand. Geopende documenten en programma worden in het geheugen en op de harde schijf geplaatst en vervolgens wordt op de computer een modus geactiveerd waarin weinig energie wordt verbruikt, zodat u uw werk snel kunt hervatten. Als er plotseling een stroomstoring optreedt, kan Windows uw werk vanaf de harde schijf herstellen. Als de hybride slaapstand is ingeschakeld, wordt de computer automatisch in de hybride slaapstand gezet als u de slaapstand activeert. Op desktopcomputers is de hybride slaapstand standaard ingeschakeld.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
19
Dank! Moest het wel een paar keer lezen. :S Maar eindelijk antwoord op de vraag waarom ik altijd de pc-kast hoor opstarten. :)

Ik kom terug als ik BG heb geherinstalleerd. :smileybye:
21
Hoi, daar ben ik weer.

Gisteravond had ik een Blue Screen. Niet fijn. Ik was al die tijd Process Explorer aan het monitoren i.v.m. BullGuard en wat er precies gebeurt bij een slow. Ik had gezien dat er steeds iets verandert aan de waarden van alle 3 de bestanden van BG daar. Er was een patroon in te ontdekken. Gisteren had ik al gezien dat het weer die kant op ging en ook zag ik zijdelings dat FF heel hoog was, >900.000K als ik het goed heb gezien. Ik had veel gedaan in FF. En opeens een Blue Screen, na afloop van een videootje op Facebook.

Beste Maxstar, ik hoop heel hard dat dat nog steeds te maken had met de storingen binnen BG. Ik heb nu net BG verwijderd zoals jij zei en geherinstalleerd. Ik kon gewoon de instellingen bewaren. Pfffff. Daar had ik nou zo tegen opgekeken. :geek: Fluitje van een cent dus eigenlijk.

Ik zal sowieso het aantal tabs in FF ook terugbrengen en gewoon op een blaadje schrijven wat ik nog moet doen. Heel old skool, hahaha. Maar kan het zijn dat die Blue Screen daardoor kwam of van de storende BG? Ik heb een minidump file maar kan hem niet openen. En als ik het wel kon wist ik wsch. nog niks. :D

Ik stuur screenshots van de melding mee Het 2e file dat in de melding genoemd wordt in AppData kan ik niet zien. Je moet me vertellen hoe ik je het minidump file kan laten zien.

Wil je ernaar kijken?
Afbeelding Afbeelding Afbeelding
23
Ik had je bericht gemist, ben gewend een e-mail te krijgen van Hijack. Er staat in het gebruikerspaneel dat ik gewaarschuwd word, maar niks gekregen.

Ik kan Minidump dus niet openen, dus ook niet uploaden. Had dat al geprobeerd met Imgdumper. Krijg deze foutmelding. Ik snap het niet, ben toch de administrator. Misschien weet je hiermee hoe ik hem alsnog kan openen en uploaden.
Afbeelding Heb trouwens al eerder problemen gehad met de minidump files toen ik veel BlueScreens had. Hier de instellingen, die zijn volgens mij goed:
Afbeelding Gisteren was de pc helemaal goed, razendsnel, de hele dag intensief gebruikt, veel programma's, tabs, van alles. Heb ProcessExplorer steeds bekeken, FF had een topverbruik van meer dan 900.000K. Dus hij kan het wel!! Ook met veel tabs. Gelukkig!!! Maar dan nu: vandaag meteen slow. Opnieuw opgestart, helemaal slow en kreeg een melding van BullGuard dat de firewall niet kon worden gestart.
Afbeelding Die melding krijg ik vaker. En BG herkende externe HD G: weer niet (ging hem scannen). Weer reboot. En nu doet de pc het weer uitstekend. Het lijkt dus toch te maken te hebben met BullGuard. Apart is dat PeterJ op Hijack gisteren nog bij het verhelpen van storingen op mijn laptop op het laatst ook naar de firewall heeft gekeken maar ik weet niet wat hij deed en hij zei dat het goed was. Mijn eigen observatie van ProcessExplorer is dit: BG heeft 3 bestanden in PE. Ik heb gezien dat als het misgaat, het bestand BullGuard.exe een veel hogere waarde krijgt, van ong. 35.000 naar ong. 75.000K, OF dat het bestand BullGuardScanner.exe juist heel erg daalt van normaal ong. 160.000 naar ong. 80.000 tot zelfs maar 35.000. Ik heb er screenshots van. De eerste 2 zijn bij een snelle pc en de 3e is bij een trage. Zegt je dat iets?
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Maakt het uit als ik BG opnieuw installeer en ook de instellingen opnieuw doe?

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Aan de hoeveelheid info zal het niet liggen, hahaha.
25
Hallo,

Kopieer het minidump bestand eens naar het bureaublad en probeer het vanaf daar te uploaden naar http://www.filedropper.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is dus wel duidelijk dat de problemen door Bullguard worden veroorzaakt, heb je het na verwijdering direct opnieuw geïnstalleerd of eerste gecontroleerd hoe het systeem zonder functioneerde.
Ook heb je Bullguard met behoud van instellingen opnieuw geïnstalleerd, je kan beter kiezen voor een compleet schone installatie.
Maar je kan beter Bullguard even opnieuw verwijderen en dan tijdelijk een andere virusscanner installeren en dan een tijdje aankijken hoe het systeem reageert.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
26
Sjeeee, Maxstar, wat goed van jou! Nou lukt het wel met die minidump! Weer wat geleerd! Ben benieuwd wat daaruit komt.

<a href=http://www.filedropper.com/032516-7909-01><img src=http://www.filedropper.com/download_button.png width=127 height=145 border=0/></a><br /><div style=font-size:9px;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;width:127px;font-color:#44a854;> <a href=http://www.filedropper.com >file upload storage</a></div>

Ik ga BG verwijderen en Avira installeren. Maar nu moet ik eerst even andere dingen doen.

Later! :smileybye:
27
Even een klein vraagje tussendoor. Je zei dat O&O Defrag gelinkt is aan IOBit, maar ik heb dat niet kunnen vinden. Weet je dat zeker? O&O is Duits en is een Microsoft Partner. IOBit is Chinees en kan ethisch gezien idd niet, weet ik nu. (Iemand had me IOBitUninstaller aangeraden en Eric of PeterJ, weet niet meer, vertelde me dat van hun reputatie en ik heb ook gelezen dat ze van MBAM hebben zitten stelen.)
28
Hallo,

Ah dat was een vergissing, ik was in de war met Smart Defrag.

Wat betreft het minidump bestand lijkt BullGuard hier ook de oorzaak geweest te zijn, ik ben dan ook heel benieuwd hoe het systeem met Avira functioneert.
Ik vermoed een heel stuk stabieler, Bullguard is namelijk niet één van de lichtste pakketten qua systeemimpact.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
29
Heb ik het goed gedaan door eerst BullGuard te verwijderen via Programma's en Onderdelen en daarna die Engelse BG uninstaller te doen? Of had ik alleen die Engelse moeten/kunnen doen?

Klein vraagje: je zegt: dubbelklik op het installatiebestand van Avira. Wanneer moet ik als Administrator uitvoeren doen en wanneer kan het "gewoon" via dubbelklik? Ik doe eigenlijk altijd standaard maar als Administrator.

Nou, dat ging weer helemaal niet goed. Heb gedaan wat er stond op de pagina over Avira installeren maar hij werd automatisch geïnstalleerd. Ik kreeg helemaal geen keuzeschermen. Moet ik die installatie opnieuw doen?

Ben er effe heel moe van, Maxstar. Ben al bijna 2 maanden hiermee bezig. En weer een nieuw programma leren gebruiken. Kan ik alle instellingen van Avira effe zo laten?

En wanneer mag ik BG weer installeren? Ik heb een betaalde versie van BG hè, dus ik kan niet overstappen. Ik vind het ook een fijn programma en ken het nu goed. Denk je dat het beter zal gaan na een herinstallatie of is het programma gewoon te zwaar?
30
Hallo,

1. Ja Bullguard eerste via het configuratiescherm verwijderen en daarna met de uninstaller is prima, zo weet je zeker dat er geen restanten meer achtergebleven zijn.
2. Bij het dubbelklikken krijg je scherm van gebruikersaccountbeheer te zien, wanneer je het direct als administrator uitvoert niet.
3. Avira heeft twee verschillende installatie bestanden, de Avira Launcher zal een automatische installatie uitvoeren zonder dat je hier iets hoeft in te stellen. (staat ook inde handleiding).
4. Blijf voorlopig eens Avira gebruiken, dan kan je het een geruime tijd aankijken hoe het systeem zonder Bullguard functioneert. Zijn er geen problemen is Bullguard de bottleneck.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”