Firefox melding dat deze al actief is.

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#1

29 mei 2011 18:05

Hallo allemaal. :D

Met de nieuwste versie van firefox heb ik het volgende probleem.
als ik firefox open en weer sluit kan ik firefox niet meer opstarten en krijg ik te zien in een melding dat forefox al actief is en niet meer reageert en dan ik de computer opnieuw moet opstarten of het bestaande firefox-proces moet afsluiten.

Afbeelding

als ik de computer opnieuw opstart werkt firefox weer maar als ik hem afsluit weer hetzelfde en moet ik weer opnieuw opstarten.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen. :dank:
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#2

31 mei 2011 18:46

Installeer Firefox eens opnieuw want dat kan het probleem verhelpen.
Gebruikersavatar
Chato
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 883
Lid geworden op: 05 feb 2010 16:18
OS: Debian, Arch, LFS
FW: Smoothwall
Locatie: Enschede
Contacteer:

#3

31 mei 2011 21:28

Start je misschien Firefox te snel weer op nadat -ie afgesloten is?

Ik heb wel eens meegemaakt dat ik diezelfde foutmelding kreeg als ik FF net had afgesloten, en me ineens bedacht dat ik toch nog even iets wilde opzoeken. Bij het opnieuw starten van FF heb ik die foutmelding ook wel eens gezien.
Firefox heeft blijkbaar vrij veel tijd nodig om het proces firefox.exe af te sluiten.

Als je firefox hebt afgesloten kijk dan eens in je taakbeheer (TB processen) of firefox wel echt afgesloten is voordat je het opnieuw opstart.
Evt. kun je daar ook het proces be"eindigen. Dan hoef je niet je computer te herstarten.

En af en toe je browser schoonmaken kan ook geen kwaad. (cache legen, geschiedenis en cookies wissen etc)
Zeg maar Duncan.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#4

01 jun 2011 14:52

Als ik een half uur heb gewacht en dan pas weer firefox opstart heb ik nog steeds die melding.
Ik heb nu firefox eens verwijderd en opnieuw erop gezet en toen was het probleem even voorbij maar na het toevoegen van mijn addons was het weer terug.
Toen heb ik de addons maar eens stuk voor stuk toegevoegd en na het toevoegen van Adblock plus begonnen de problemen weer.
Dus die heb ik niet meer teogevoegd en de problemen zijn nu voorlopig over.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#5

02 jun 2011 15:29

Te vroeg gejuicht want het probleem is weer terug gisterenavond werkte firefox al niet meer helemaal zoals het was met traagheid en hangup's maar dacht nou dat komt morgen wel.
Maar nu zonet waren ook weer de problemen met het afsluiten terug.
Ik heb nu web of trust en noscript ook verwijderd en de problemen lijken weer voorbij te zijn maar ga nu niet juichen nog. :D
Waarom geven de toevoegingen bij mij problemen in firefox?
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#6

05 jun 2011 12:21

Kemi schreef:Waarom geven de toevoegingen bij mij problemen in firefox?
Heb je de computer al eens gescand met malwarebytes voor de zekerheid?
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#7

05 jun 2011 18:11

Ja heb ik gedaan die staat standaard aan op mijn computer en vind niks net zoals AVG.
Heb je verder nog een idee of misschien Chatos.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42036
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#8

05 jun 2011 18:34

Hoi,

1. Ga naar start>configuratiescherm>software of programma's en onderdelen en verwijder daar eens Firefox.
2. Navigeer naar de map: c:\users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\
3. Kopieer deze inhoud naar b.v. een map op het bureaublad.
4. Verwijder nu alles uit de map: (Roaming) c:\users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\
5. Herstart de computer.
6. Installeer Firefox opnieuw met alle plugins / addons die je gebruikte en kijk of het probleem nu weer terug is.
Gebruikersavatar
swake

#9

05 jun 2011 21:49

Volgens mij een bugje in Firefox zelf. Wanneer ik FF afsluit en onmiddelijk terug wil openen treed hier net hetzelfde probleem op.
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#10

06 jun 2011 10:40

swake schreef:Volgens mij een bugje in Firefox zelf. Wanneer ik FF afsluit en onmiddelijk terug wil openen treed hier net hetzelfde probleem op.
Maar Kemi heeft dit na een half uur wachten nog en alleen als er addons zijn geïnstalleerd.
En BTW dit gaf Chato ook al aan. ::)
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7090
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#11

06 jun 2011 18:55

@ Kemi,
Op het werk hoor ik een paar collega's in discussie over Firefox. De ene met een probleem, anderen met een mogelijke oplossing[en].
Ik heb de Links [met de mogelijke oplossing[en]] gekregen.
Zelf gebruik ik geen Firefox, misschien zijn de onderstaande Links handig.

Firefox is al actief maar reageert niet:
http://support.mozilla.com/nl/kb/Firefo ... ert%20niet" onclick="window.open(this.href);return false;
Firefox - veilige modus:
http://support.mozilla.com/nl/kb/Veilige%20modus" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrol naar beneden is er een link Firefox zit vast in Veilige modus

Indien overbodig, mijn excuus.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#12

07 jun 2011 16:06

Maxstar schreef:Hoi,

1. Ga naar start>configuratiescherm>software of programma's en onderdelen en verwijder daar eens Firefox.
2. Navigeer naar de map: c:\users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\
3. Kopieer deze inhoud naar b.v. een map op het bureaublad.
4. Verwijder nu alles uit de map: (Roaming) c:\users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\
5. Herstart de computer.
6. Installeer Firefox opnieuw met alle plugins / addons die je gebruikte en kijk of het probleem nu weer terug is.
Alles uitgevoerd en weer problemen als ik de add-ons toevoeg en als ik de stuk voor stuk toevoeg begint vroeg of later ook het probleem dus weet nu niet of 1 toevoeging de oorzaak is of gewoon alle toevoegingen het probleem veroorzaken.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#13

07 jun 2011 16:07

swake schreef:Volgens mij een bugje in Firefox zelf. Wanneer ik FF afsluit en onmiddelijk terug wil openen treed hier net hetzelfde probleem op.
Maar na een half uur heb ik dit nog steeds moet echt de computer dan opnieuw opstarten.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#14

07 jun 2011 16:10

iEscape schreef:@ Kemi,
Op het werk hoor ik een paar collega's in discussie over Firefox. De ene met een probleem, anderen met een mogelijke oplossing[en].
Ik heb de Links [met de mogelijke oplossing[en]] gekregen.
Zelf gebruik ik geen Firefox, misschien zijn de onderstaande Links handig.

Firefox is al actief maar reageert niet:
http://support.mozilla.com/nl/kb/Firefo ... ert%20niet" onclick="window.open(this.href);return false;
Firefox - veilige modus:
http://support.mozilla.com/nl/kb/Veilige%20modus" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrol naar beneden is er een link Firefox zit vast in Veilige modus

Indien overbodig, mijn excuus.

groet, iEscape
Helemaal niet overbodig alle hulp is welkom.
Die tweede link was ik al tegen gekomen bij Bing maar die eerste nog niet en heb al eens een corrupted profile van Firefox gehad.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#15

10 jun 2011 13:30

Omdat het mij allemaal niet lukte heb ik dus ondertussen maar mijn pc geformateerd en alles er opnieuw opgezet en zo te zien lijkt alles weer goed te gaan en mijn pc is ook weer een stuk sneller. :D
Iedereen erg bedankt voor de hulp in ieder geval.
:dank:
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”