Apples helpdesk laat gebruikers aankloten met malware.

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Angel@
Security colleague
Berichten: 1065
Lid geworden op: 27 dec 2009 18:13
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Linux Mint & Windows 7
AV: avast! Free & IS

Ik volg de (malware) problemen die nu de Mac gebruikers treffen op de voet, en aan de ene kant ben ik deels blij dat niet alleen meer de Windows (© Microsoft) gebruikers geplaagd en geterroriseerd worden door malware en aan de andere kant kan ik wel janken dat de (© Mac Apple) gebruikers nu in het zelfde schuitje zitten en geen veilig en vooral onbeschermd OS gebruiken.

Laat ik als eerste maar even toelichten waarom ik blij ben dat er nu (malware) voor de Mac is. :-*
Ik ben blij dat de Mac nu doelwit is vanuit het oogpunt (beveiliging) en hoop dan ook dat Apple nu toch eens na gaat denken en niet de gebruikers laat varen en geloven dat het een veilig en niet te krenken OS is.

Waarschijnlijk krijg ik hier zeker commentaar op van de Mac gebruikers, maar daar ben ik ook op voorbereid want Apple heeft gewoon zitten slapen en daar kan je allerlei argumenten tegenaan gooien maar het blijft gewoon een onopgelost probleem waar vanuit Apple geen harde - doeltreffende maatregelen tegen genomen worden, behalve het bericht dat er een onderzoek gaande is en dat de mederwerkers van Apple zijn ingelicht met een trow-to-death instructie om de Mac gebruikers in het boers af te schepen met een geïnfecteerde Mac.

Screenshot>>>>> Afbeelding Ik ga hier niks onder stoelen en of banken zitten steken en verdedig ook niet de Windows gebruikers die ook slachtoffer zijn als het gaat om infecties, maar Apple heeft momenteel geen PVA (Plan Van Aanpak) beschikbaar en laat de Mac gebruikers lekker zwemmen en adviseert daarbij overigens ook nog eens om niks te doen.

Citaat
Het memo specificeert dat helpdeskmedewerkers niet mogen helpen bij het verwijderen van malware, en zelfs niet mogen bevestigen of ontkennen dat er van een infectie sprake is. Men mag de klacht niet doorspelen naar de zwaargewichten binnen Apples hulpdienst, en mag de beller ook niet verwijzen naar een Apple Store. Het enige advies dat men een beller mag geven, is om op zoek te gaan naar informatie en antivirustools op Apples sites. De reden zou zijn dat Apple bij de klanten niet de verwachting wil wekken dat het malwareproblemen altijd kan oplossen.

Nou dit citaat geeft wel aan hoe Apple tegen de beveiliging en de privacy van hun gebruikers staat, geen (info) , (verwijzingen) & (oplossingen) dus met andere woorden je kop in het zand steken. :-[

MacDefender-malware zorgt voor veel problemen
Het bestaan van de instructie kwam aan het licht nadat Bott in contact kwam met een medewerker van AppleCare. Bott had eerder gepubliceerd over toenemende problemen met malware op de Mac. De medewerker bevestigde dat veel Mac-eigenaren momenteel te kampen hebben met malware. Daarbij gaat het vooral om MacDefender en varianten daarop, dat zich voordoet als een antivirustool dat de nodige malware heeft aangetroffen. Wie ingaat op het aanbod om de Mac op te schonen, raakt besmet. Via de Apple-fora kon Bott verifiëren dat het inderdaad een probleem in opkomst is.

Helpdesk overspoeld met telefoontjes
Volgens de helpdeskmedewerker ligt het aantal telefoontjes naar de Apple-helpdesk sinds het uitbreken van de MacDefender-plaag 4 tot 5 maal zo hoog als gewoonlijk. Normaal hebben de 600 medewerkers 7 tot 12 minuten de tijd tussen twee telefoontjes, nu bellen ze bijna non-stop. Veel Mac-eigenaren stinken erin, schrijft hij of zij, omdat ‘ze denken dat hun Mac onaantastbaar is voor virussen en dat deze waarschuwing van Apple zelf afkomstig is’. Volgens de medewerker gaat de helft van de telefoontjes de laatste week over MacDefender. Zelf had hij of zij er in twee dagen 60. De medewerker zegt ook te verwachten dat dit nog maar het begin is. "Ik ben ervan overtuigd dat we binnen niet al te lange tijd veel meer van dit soort [malware] hebben, en dat die ook veel lastiger te verwijderen zal zijn.”

Het citaat "Veel Mac-eigenaren stinken erin, schrijft hij of zij, omdat ‘ze denken dat hun Mac onaantastbaar is voor virussen en dat deze waarschuwing van Apple zelf afkomstig is" geeft natuurlijk ook wel aan dat de Mac gebruikers zich altijd veilig hebben gewaand en zich geen zorgen hoefden te maken als we het over malware hadden, maar het tij is dus gekeerd en de Mac is nu een ideaal doelwit geworden voor de (malware writers) en ik hoop dat Apple de koe bij de horens gaat vatten en een (patch) of verplichte AV gaat doorvoeren zodat we straks niet met een Mac 'Botnet' opgescheept zitten doordat de Mac(kers) geen AV/AM willen gebruiken. :P

In afwachting van ben ik even ready. ::)
If it ain't broken, don't fix it
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”