vreemd patroon over nieuw lcd scherm

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
roland285
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 09 okt 2011 19:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7 SP1 64bits
AV: Avast free
FW: Comodo Firewall

#1

25 jul 2012 14:23

sinds kort heb ik een nieuw lcd scherm (iiyama prolite E2208HDS) maar deze heeft soort heel fijn bewegend dambord patroon over het gehele scherm. nou schijnt het dat andere dit weer niet kunnen zien (mijn ogen zijn schijnbaar te gevoelig :eek: ) maar ik zelf heb er nogal last van. heb wat geprobeerd in nvidia configuratiescherm (bij aangepaste resoluties beheren om zo scherm synchronisatie aan te passen) maar deze geeft aan dat de test van de aangepaste modus mislukt (ook als ik de resolutie die het programma zelf heeft aangemaakt via ''het signaal of hd-formaat wijzigen'' pak en deze zonder te wijzigen test).

het scherm is aangesloten op een dvi poort overigens.

heeft iemand een idee hoe ik goed beeld kan krijgen? heb al de nieuwste scherm drivers geïnstalleerd.
Gebruikersavatar
toy
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 430
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:59
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: avg
Locatie: Geboren Amsterdammer

#2

26 jul 2012 12:56

Op de voorkant zitten onder een paar knopjes, heb je die al geprobeerd?

Als het goed is staat er ook "Menu "bij , daar kan je meestal dingen veranderen.
Gebruikersavatar
roland285
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 09 okt 2011 19:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7 SP1 64bits
AV: Avast free
FW: Comodo Firewall

#3

26 jul 2012 15:49

daar kan ik niks vinden wat dit probleem kan oplossen (dvi schakelt een paar functies op het scherm uit omdat dit signaal digitaal is en dus geen afstemmen nodig hoort te hebben).
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#4

26 jul 2012 16:22

Dit soort vakjes heb ik ooit eens bij een scherm gezien waar een soort van calibratiemodus was ingeschakeld om het scherm af te stellen.
Probeer er eens een foto van te maken misschien is het hier ook zichtbaar op?
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
roland285
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 09 okt 2011 19:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7 SP1 64bits
AV: Avast free
FW: Comodo Firewall

#5

27 jul 2012 11:42

het is een soort van zichtbaar maar je moet wel goed kijken:
Afbeelding


het beweegt overigens ook een beetje als je ernaar kijkt (van dicht bij lijken het kleine diagonalen lijntjes) maar op de foto zie je een dambord patroon.
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#6

27 jul 2012 14:50

Sluit het scherm eens op een andere PC aan dan kan je testen of het scherm zit of in de videokaart.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
roland285
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 09 okt 2011 19:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7 SP1 64bits
AV: Avast free
FW: Comodo Firewall

#7

27 jul 2012 15:37

zit in het scherm. heb het op een laptop en andere pc geprobeerd.
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#8

27 jul 2012 15:39

Ik zou er mee terug gaan naar de winkel want dit hoort niet het is ook geen instellingen lijkt mij.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
toy
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 430
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:59
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: avg
Locatie: Geboren Amsterdammer

#9

27 jul 2012 16:25

Lijkt mij eerder dat die kaduuk is, inderdaad beter mee naar de winkel.
Gebruikersavatar
roland285
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 129
Lid geworden op: 09 okt 2011 19:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7 SP1 64bits
AV: Avast free
FW: Comodo Firewall

#10

28 jul 2012 12:54

gedaan, heb nu een ander scherm en deze doet het wel goed :good:

bedankt voor de hulp :D
Gebruikersavatar
toy
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 430
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:59
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: avg
Locatie: Geboren Amsterdammer

#11

28 jul 2012 12:55

Veel plezier er mee.
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”