Het maken van een Ghost

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#1

23 dec 2011 12:32

Hallo mensen
Ik kan nu eindelijk mijn pc weer normaal gebruiken. Ik was opzoek naar een manier om een Ghost te maken in Win7/64.
Het is merkwaardig dat men hier wat geheimzinnig mee omgaat, op verschillende plaatsen noemt men het Ghost of Image van. Maar weer anderee geschriften noemen het Backup,
Men gaat soms in een beschrijving over van de ene naam, hoewel met een Image toch wat anders bedoelt word als met een backup.
Vroeger met XP heb ik altijd gebruik gemaakt van Norton Ghost die stond op een Hiren boot cd en dat was reuze handig om die als het nodig was weer eens onder de koffie terug te zetten en ziedaar een geheel schone pc met al de programma’s er op die men gebruikt.
Helaas schijnt dat bij Win7/64 niet zo gemakkelijk meer te gaan. Ik ben een week bezig geweest met verschillende programmas zoals
DIX, ACRONIS, vijf verschillende vers. van NORTON GHOST , HYPER CLONINGS SOFTWARE, dat betekend acht maal mijn hele harde schijf formateren en indelen in partities en weer de originele software plaatsen tot in tenlaatste na bijna de moed opgegeven, zag dat Win7 ook zo;n mogelijkheid had en maar weer aan de gang zefs in het register dingen verandert toen ik geen opstartschijf kon maken (foutmelding)
Alles was eindelijk gereed en ik hele happen uit mijn Win7 halen zodat deze niet meer kon opstarten in de hoop dat er dan vanzelf eindelijk een Ghost zou worden terug nadat ik met de aangemaakte schijf was opgestart.
Helaas gebeurde er het volgende; Hij herstelde de pc zodat ik weer kon opstarten wat ik wel knap vond maar dat was niet de bedoeling Alles wat ik aan extra data had geplaatst en verwijdert was weg maar dat was niet erg.
Ik ben toch benieuwd of er iemand is die hier gewoon eenvoudig toch een programma heeft waar hij dat mee doet en dot dan zal ik me maar moeten behelpen met het herstelpunt.

Mocht je hier een goed antwoord op hebben dan hoor ik het wel

Corsas
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#2

23 dec 2011 22:27

Ik begrijp je verhaal niet helemaal. Ik heb Windows 7 Ultimate en Norton Ghost 14.0. Nu staat er en je krijgt meldingen dat die niet compatibel is met Windows 7. Echter ik ben gewoon doorgegaan met de installatie vanaf de Norton schijf tevens recovery Disk en heb alle meldingen genegeerd. Norton Ghost loopt als een trein en ik heb alles al diverse keren van zowel een interne als externe schijf hersteld. Ik heb een c (SSD) en de e en d (intern 2 x 1TB) en maak altijd onafhankelijke herstelpunten van alle drie stations c, d en e.

Alles werkt bij mij prima. Op C (SSD) staat W7U en de programma's en d en e zijn DATA-schijven. De Norton Ghost 14.0 is installatie-schijf en Recovery Disk.
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#3

23 dec 2011 23:08

Hallo
Fijn dat je even reageert.
Het maken van een Ghost is geen probleem, dat gaat wel goed maar als ik deze wil terug zetten dan zie ik mijn Ghost wel en hij heeft ook inhoud, tot zover gaat het goed maar als hij dan vraagt waar hij hem heen moet schrijven zie ik de partities niet meer en dat ging met XP altijd heel goed. Je moet toch aan kunnen geven waar je hem heen wilt zetten.

Ik heb een Laptop HP Pavilion g7 Heb er naderhand de originele schijven nog bij gevraagd. hij is een maand oud en alles werkt prima verder.
De Ghost wil ik schrijven naar een externe USB HD van ook 2 T dus dat zou zo wel moeten gaan.
Door mijn Installatie schijven worden DYNAMISCH partities aangemaakt en soms denk ik dat zoiets wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van het niet herkennen van de partities door Norton Ghost?

Ik heb zo je wel heb gelezen al menigmaal de zaak geformateerd en ik was nu vanplan om nog eenmaal een Norton Ghost te maken en deze dan te proberen terug te zetten mogelijk dat er iets is verandert na al dat gerotzooi, je wet maar nooit
Ik heb Win7/64 Home Pentium.
Ik laat je nog horen hoe het afloopt

mvg
Corsas
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#4

23 dec 2011 23:22

Onder mijn schijfbeheer kom ik alleen maar de naam primaire partitie tegen bij alle schijven en niet dynamisch. Als ik een station herstel hoef ik volgens mij geen doel aan te geven immers het is een onafhankelijk herstelpunt van een station en dat heeft natuurlijk die letter. Zou anders worden als je wellicht begint te rommelen met de stationsletters of partities.

Meestal bij herstel ga ik naar > Deze computer en daar is een tabblad Norton Ghost en geef ik aan wat herstelt moet worden. En dan geeft die aan dat kan niet en u moet opstarten met de herstelschijf en doe je dat dan begint die vaak zelf te herstellen naar de juiste locatie. Andere methode is via Norton Ghost zelf. Nog een andere is via het back-upbestand > Rechtermuisknop? zelf.

Wat ik wel heb meegemaakt is dat die de externe HDD's niet meer herkende of met de letters zat te goochelen en dat ik toen eerst het herstelpunt c naar een interne moest kopiëren en toen kon ik wel de c herstellen. Maar ik weet niet meer precies hoe dat nu in elkaar zat. Maar feit is dat het wel is gelukt.
Gebruikersavatar
Child in time
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 09 sep 2011 16:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avast

#5

24 dec 2011 13:36

Corsas schreef:Door mijn Installatie schijven worden DYNAMISCH partities aangemaakt en soms denk ik dat zoiets wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van het niet herkennen van de partities door Norton Ghost?
Om welke versie van Norton Ghost gaat het want versie 15.0 zou hier geen probleem mee moeten hebben.
http://community.norton.com/t5/Other-No ... d-p/392818" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik kwam ook nog een ouder artikel van Symantec tegen (Ghost compatibility with dynamic partitions)
Note: Because Ghost cannot restore a partition image to a dynamic disk, you cannot use this process to convert a dynamic disk to a basic disk. If you want to restore a partition image to a dynamic disk, you must first convert the disk to a basic disk.
http://www.symantec.com/business/suppor ... TECH107219" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#6

24 dec 2011 14:51

Hallo

Ik gebruik de Ghost versie die op de Hiren boot cd's staat en dat ging bij XP altijd goed.
Ik had dan Hiren boot vers 7 tot 9,3
Zojuist heb ik mijn prtities eens goed gemerkt zodat ik beter kon zien wat ik deed.
Ik had mijn Ghost die ik had gemaakt op externe hd geplakt op een partitie die ik had
aangemaakt op mijn hd in de laptop en toen ik hem terug wilde zetten zag ik een behoorlijk
aantal partities, tot ik mijn externe hd verwijderde, toen hield ik alleen nog maar een
partitie over en dat was naar mijjn mening dat gedeelte waar de ghost op stond.
Hij ziet dus geen Dynamische partities.
Toen ik je mail las zag ik dat Norton 15 deze problemen niet had en heb ik deze even
gedownload. nu zi ik nog met een code ja dat heb je he en helaas is hij in het engels
en ik ben nog van de generatie die dat net niet op school heb geleerd.
Het ziet er wel naar uit dat met Norton 15 het probleem is opgelost.
Heb je deze versie ook in het Nederlands (Vlaams)?

Groetjes Henk
Gebruikersavatar
Child in time
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 09 sep 2011 16:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avast

#7

27 dec 2011 11:36

Corsas schreef:Heb je deze versie ook in het Nederlands (Vlaams)?
Op de website van Symantec zie ik nergens een Nederlandse versie ik ben dus bang dat deze alleen in het Engels is uitgebracht.
http://nl.norton.com/ghost/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#8

27 dec 2011 12:40

Beste ..
Hartelijk dank voor het meezoeken en denken.
Ik heb het mijn zoon gevraagd en hoop dat hij er een kan vinden in het Nederlands.
Er zitten nog zoveel meer interesante zaken op zodat als ik die wil gaan gebruiken er
een hele studie van moet gaan maken er dan kom ik niet meer toe aan mijn Genalogie
waar ik eigenlijk mee bezig ben. Daar zitten al problemen genoeg in om op te lossen

groetjes :goed:
Corsas
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#9

06 jan 2012 11:45

Hallo Beste mensen.

Na inmiddels drie weken ploeteren zoeken formateren backupen en div. vragen aan een aantal mensen ben ik nog weinig verder gekomen met het maken van een ghost van mijn dynamische partitie van de laptop.
Ik heb veel medewerking gehad van enkele forums maar ook dat bracht me niet verder.

Het resultaat is nu;
Mijn originele schijven bij de laptop van win7/64 maken dynamisch partities aan die ik niet zondermeer
ghosten. Heb verschillende programmas geprobeerd.

Ik richt me nu op Win7 zelf om daarin een systeemkopy te maken en dat gaat wel goed tot het moment dat er een opstartschijf moet worden gemaakt, dan krijg ik een foutmelding,
Verkeerde parameter met als code 0X80070057

Ik heb ook geprobeerd met een van de drie schijven die ik bij mijn laptop kreeg op te starten maar dan word het systeem gerepareerd wat overgens wel knap is maar wat ik niet zoek.
Dat waren Systeem Recovery dvd 1 en 2 en Application and Driver Recovery Dvd.

1e Wie kan me vertellen hoe het dan verder moet? Hoe kan ik toch een opstartschijf maken. Mogelijk is dan mijn probleem opgelost, of
2e Zou ik ook een opstartschijf kunnen maken met iemand anders pc? En die dan gebruiken voor het terugzetten?
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#10

07 jan 2012 10:32

Goede morgen

De aanhouder wint word wel eens gezegd, nu ik heb eindelijk het ghostprobleem onder de knie.
Na de hele HD weer eens voor de zoveelste maal te hebben geformateerd ben ik er achter
gekomen waar het probleem zit.
Ik heb geprobeerd met Win7 een systeemkopy te maken en vervolgens een opstartschijf voor dat
ik al mijn extra programmas had geinstalleerd en dat lukte wel.
Toen ik eens goed naging wat er nu aan de hand was kwam ik er achter dat mijn eenvoudige partities
geen dynamisch partities waren maar dat her dynamische partities werden zodra ik mijn grote
C: drive in tween deelde? De meeste keren ging ik een ghost maken als ik de zaak redelijk had geinstalleerd.
Dat is dus het probleem. Mijn windows waarschuwde zelfs dat er dynamische partities van zouden worden
gemaakt als ik verder ging met delen.
Was iemand daarvan op de hoogte??? :oops:

Ik heb nu een schijf en heb mijn ghost met goed gevolg ook weer terug kunnen zetten, ik ben benieuwd
of dat ook lukt als ik alles ga installeren en dan een ghost maak.
Ik wil ieder die mee heeft geleefd danken voor de interessen mogelijk kan iemand anders hier ook iets mee
:dank:


Met vriendelijke groeten Corsas
Gebruikersavatar
Child in time
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 09 sep 2011 16:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avast

#11

12 jan 2012 16:55

Corsas schreef:1e Wie kan me vertellen hoe het dan verder moet? Hoe kan ik toch een opstartschijf maken. Mogelijk is dan mijn probleem opgelost, of
2e Zou ik ook een opstartschijf kunnen maken met iemand anders pc? En die dan gebruiken voor het terugzetten?
Die opstartschijf wat eigenlijk een herstelschijf is kan je op een willekeurige computer met hetzelfde besturingssysteem aanmaken, dit is gewoon standaard voor Windows en heeft verder niets met de verdere configuratie van de de computer te maken.
Corsas schreef:Was iemand daarvan op de hoogte???
Als je met het standaard schijfbeheer van Windows een schijf gaat aanpassen en partitioneren kan dit inderdaad gebeuren maar is wel weer aan te passen.
Corsas schreef:Ik heb nu een schijf en heb mijn ghost met goed gevolg ook weer terug kunnen zetten, ik ben benieuwd
of dat ook lukt als ik alles ga installeren en dan een ghost maak.
Als je verder niets meer aan de partities aanpast zal dit verder geen problemen geven.
Gebruikersavatar
Corsas
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 dec 2011 09:49

#12

12 jan 2012 17:23

Kennerlijk gaat het alleen maar om het aanmaken van die opstartschijf voor het terug zetten van de image copy.
Ik heb namelijk daarna de C drive toch gedeeld en zoals ik al dacht maakte hij er weer een dynamische schijf van.
Ik heb daarvan vervolgens weer een systeem copy gemaakt en kon deze gewoon terug zetten zonder problemen.
Ik had immers eerst al een opstartschijf gemaakt. Ik weet nu dus hoe het werkt.

Ik vraag me af of het ook mogelijk is om buiten systeem copy om ook een dergelijke schijf aan te maken, of kan
dat alleen maar als je een systeemcopy maakt????

Weet iemand dat???

Corsas
Gebruikersavatar
Child in time
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 09 sep 2011 16:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avast

#13

22 jan 2012 16:57

Corsas schreef:Kennerlijk gaat het alleen maar om het aanmaken van die opstartschijf voor het terug zetten van de image copy.
Die opstartschijf of herstelschijf van Windows is alleen maar een redder in nood en heeft verder niets te maken met een image copy die gemaakt is met ander software.
Corsas schreef:Ik heb namelijk daarna de C drive toch gedeeld en zoals ik al dacht maakte hij er weer een dynamische schijf van.
Dit heb je dan vast met het schijfbeheer van Windows zelf gedaan met andere software zal dit niet het geval zijn.
Bij mij is het in ieder geval nog nooit voorgekomen dat bij het resizen en partitioneren van een systeemschijf er een dynamische partitie is aangemaakt.
Corsas schreef:Ik vraag me af of het ook mogelijk is om buiten systeem copy om ook een dergelijke schijf aan te maken, of kan
dat alleen maar als je een systeemcopy maakt????
Wat bedoel je hier exact mee? je vraag is mij niet geheel duidelijk.
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”