Online backup met AVG LiveKive

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41802
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

04 nov 2011 12:05

Online opslagdiensten beter bekend onder de naam 'cloud-opslag' zijn erg handig als je bijvoorbeeld vanaf elke computer met internettoegang bij bepaalde gegevens wil komen, of voor het maken van backups die je op meerdere plaatsen wilt veiligstellen. AVG heeft ook zo'n dienst waarbij u gratis 5GB online opslagruimte heeft.
Een veelgestelde vraag over deze 'cloud-opslag' is natuurlijk de veiligheid, van een bekend bedrijf als AVG in de security-wereld is dit natuurlijk ook te verwachten.
  • Tijdens het uploaden en downloaden worden de gegevens altijd versleuteld.
  • Er wordt gebruik gemaakt van een 2048-bits RSA en 256-bits AES encryptie.
  • De webinterface van AVG LiveKive is tevens beveiligd met een 256-bits AES encryptie.
Bij deze link kunt u een gratis account aanmaken voor AVG LiveKive voor de 5GB opslagruimte, dit kunt u later altijd nog upgraden naar een 25GB abonnement voor $49,99 of een abonnement met ongelimiteerde opslag voor $79,99 per jaar.

Het AVG LiveKive programma is eenvoudig te installeren en in gebruik, na de installatie wordt u gevraagd om in te loggen met het gebruikte email-adres en wachtwoord waarna u een naam op kunt geven voor het online opslag device.
In dit venster is het ook mogelijk om de 'data-encryptie' aan te passen naar eigen wens die standaard staat ingesteld op 'Auto generate Passphrase'.
(klik op de onderstaande afbeeldingen voor een vergroting)

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImage
Als u voor de eerste keer AVG LiveKive start komt u automatisch terecht bij het tabblad "backup" die standaard op de basic mode staat ingesteld met de opties voor het backuppen van documenten, movies, music en pictures.
Afbeelding

In de geavanceerde (advanced) mode ziet u een verkenner-achtige omgeving waarin u zelf de gewenste mappen en bestanden kunt selecteren die u online wilt opslaan of backuppen.

Synchronisatie mogelijkheden.
Deze optie die terug te vinden is onder het tabblad "Sync" is een erg handig indien u AVG LiveKive op meerdere computers gebruikt zodat u eenvoudig mappen met bestanden kunt synchroniseren zodat u vanaf elke gebruikte computer beschikt over dezelfde bestanden.

Sharerooms
Met AVG LiveKive is het ook mogelijk om bestanden te delen. Onder het tabblad "Share" kunt u namelijk een een soort van gedeelde map aanmaken zodat de bestanden in deze map via een unieke URL te benaderen zijn.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”