Firefox startpagina kan niet meer gewijzigd worden.

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
norman
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 jul 2011 10:52

#1

26 aug 2011 10:06

Beste Lezers,

Sinds ik Firefox heb geüpdatet naar version 6 kan ik mijn startpagina niet meer wijzigen want die sprint elke keer weer terug als ik Firefox opnieuw opstart.
Gebruikersavatar
Fox
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 14 jun 2010 15:32
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 / Ubuntu
AV: Avast (gratis)
AM: Anti-Exploit
FW: Windows

#2

27 aug 2011 12:21

Het makkelijkste is om Firefox geheel te verwijderen en opnieuw te installeren.
Verwijder ook de profile map van Firefox.

Bij Windows XP - C:\Documents and Settings\<Windows login/user name>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\<profile folder>
Bij Windows Vista / 7 - C:\Users\<Windows login/user name>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\<profile folder>.
Beter een muisarm dan een apestaartje. :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
norman
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 jul 2011 10:52

#3

27 aug 2011 18:54

Het opnieuw installeren en verwijderen van Firefox wilde ik nou gaan voorkomen omdat ik dan alles opnieuw moet in gaan stellen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6863
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#4

27 aug 2011 19:25

@ norman,

misschien helpt onderstaande handleiding:

http://support.mozilla.com/nl/kb/De%20s ... 0instellen" onclick="window.open(this.href);return false;
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
norman
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 jul 2011 10:52

#5

28 aug 2011 10:14

Die mogelijkheid heb ik al uitgevoerd maar als ik Firefox dan opnieuw opstart is de oude startpagina weer terug heel vreemd.
Ik denk dat ik toch Firefox maar opnieuw ga installeren of er moeten nog andere ideeën zijn die ik kan proberen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6863
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#6

28 aug 2011 11:12

Hoi,

Heb je onderstaande ook al gelezen ?
Zie vooral bij Specifieke voorkeuren worden niet opgeslagen en Opslaan vaan voorkeuren of instellingen lukt helemaal niet.

http://support.mozilla.com/nl/kb/Voorke ... opgeslagen" onclick="window.open(this.href);return false;
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
norman
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 jul 2011 10:52

#7

28 aug 2011 11:36

Dat heb ik inderdaad ook gelezen maar bij het volgende dacht ik bij mijzelf dan kan ik net zo goed Firefox geheel opnieuw installeren als andere dingen die ingesteld zijn niet meer werken?

Beschadigd voorkeurenbestand
Het bestand prefs.js kan mogelijk zijn beschadigd, waardoor Firefox hier niet naartoe kan schrijven. U kunt het bestand herinitialiseren door het te verwijderen. Dit zal al uw zelf aangebrachte instellingen en instellingen voor veel extensies verwijderen.

Maar als dit niet werkt kan ik natuurlijk altijd Firefox nog opnieuw installeren.
Ik ga dit even proberen en laat nog wel even horen of het is gelukt.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6863
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#8

28 aug 2011 13:15

Hoi,

Zou het niet lukken met één Nieuw Profiel maken ::) ::) ::)
http://support.mozilla.com/nl/kb/Profielen%20beheren" onclick="window.open(this.href);return false;
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
norman
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 jul 2011 10:52

#9

31 aug 2011 15:15

Het is helemaal gelukt met een nieuw profiel aanmaken in Firefox en zover ik nu kan zien werkt alles gewoon weer normaal.
:dank:
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6863
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#10

31 aug 2011 18:22

Hoi,

:w00t: geweldig.
en nu :pray: dat het goed blijft.
Dank voor de feedback :good: en graag gedaan.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”