Porno scareware (malware) plaagt Mac gebruikers

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42293
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

Momenteel doet Apple een onderzoek naar de 'rogueware' onder de namen "MAc Defender", "Mac Security" en "Mac Protector" die de Mac infecteren.

Op de support forums staan talloze berichten van Mac gebruikers die geïnfecteerd zijn geraakt met deze malware, dus kan er gesproken worden van een grootschalige aanval richting de Mac gebruikers.

Deze malware (rogueware) wordt verspreid via afbeeldingen bij b.v. de zoekmachine van Google, via thumbnails kunt u geredirect worden naar besmette websites waardoor u geïnfecteerd raakt met deze malware.

Volgens Zdnet heeft Apple berichten verstuurd naar de helpdeskmedewerkers met de mededeling dat het 'geen ondersteuning voor het verwijderen van malware biedt'. Apple's helpdeskmedewerkers hebben de instructie gekregen om 'te bevestigen noch te ontkennen dat de Mac van de klant is besmet'. Dat blijkt uit interne documenten waarop Zdnet beslag heeft gelegd.
Andere instructies luiden: "Probeer de malware niet te verwijderen of de deïnstalleren" en "verwijs klanten niet naar de Apple-winkels". Apple's helpdesk verwijst getroffen klanten naar de Apple Online Store en de Mac App Store waar antivirusprogramma's zijn te vinden.

Dit laatste advies is natuurlijk wel heel opmerkelijk om gebruikers te adviseren om niet te proberen de malware te vewijderen.
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”