Cybercriminelen beginnen de Mac serieus te nemen.

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42293
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

Mac OS X van Apple lijkt nu toch doelwit te gaan worden bij de 'Cybercriminelen' die zich niet meer alleen richten op het maken van malware of het plegen van aanvallen richten de Windows gebruikers.
Het besturingssysteem van Apple lijkt nu een gewild doelwit sinds de komst van de malwarekit 'Weyland-Yutani BOT' bekend is waarmee het mogelijk is om malware voor Mac OS X te ontwikkelen.

Naast de malware-toolkit 'Weyland-Yutani BOT' is er voor de Mac ook al 'rogueware' onder de namen "MAc Defender", "Mac Security" en "Mac Protector".

De voornaamste reden dat Mac OS X nu een gewild doelwit is voor 'cybercriminelen' komt gewoonweg doordat Mac-gebruikers afzien van het installeren en gebruiken van beveiligingssoftware, omdat dit systeem niets kwetsbaar zou zijn tegen 'cybercriminelen' en 'computercriminaliteit' maar het tegendeel wordt met de 'rogueware' en de beschikbare malwarekit wel bewezen.

Vooralsnog zijn er geen eventuele maatregelen die Apple gaat nemen omtrent de beveiliging van het gebruikte systeem bekend, mede omdat er er nog geen grootscheepse aanvallen zijn gepleegd, maar zoals het bekende spreekwoord luidt is 'voorkomen beter dan genezen'.

Voor Mac OS X is diverse beveiligingssoftware beschikbaar wat dan ook aangeraden wordt om te gebruiken.
  • Intego VirusBarrier
  • Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition
  • ClamXav 2
  • Avast! Mac Edition
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”