"Mac-gebruikers kwetsbaar voor social engineering"

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

17 jun 2010 16:09

Mac-gebruikers zijn onwetend over internetdreigingen en daardoor kwetsbaarder voor social engineering aanvallen dan met Windows-gebruikers het geval is. Dat stelt het Tsjechische anti-virusbedrijf ESET. Het bedrijf lanceerde onlangs een bètaversie voor Linux en Mac OS X. Meer anti-virusbedrijven doen dit, maar volgens Jan Balaz, technical marketing specialist, was het juist de vraag van klanten om met deze producten te komen.

Hij wijst op een conferentie van een paar weken geleden, waar aanvallen tegen verschillende Linux distributies werden gedemonstreerd, waaronder die in routers. Linux-gebruikers hoeven zich nog geen zorgen te maken, want ook ESET is van mening dat marktaandeel het aantal aanvallen bepaalt. Voor Mac-gebruikers kan de situatie veranderen, daarom werkt de Tsjechische virusbestrijder ook aan oplossingen voor Apple's besturingssysteem. "Als we pas reageren als de eerste virussen verschijnen zijn we te laat", aldus Balaz tijdens een bijeenkomst voor journalisten.

Onwetendheid
het bedrijf wijst op aanvallen waarbij de pagina ziet of een gebruiker windows of mac os x gebruikt en vervolgens de bijpassende malware aanbiedt. Het gaat in dit geval om de DNS Changer trojan. "We zien meer van dit soort gevallen, wat komt door het groeiend marktaandeel van Mac OS X in de VS en Groot-Brittannië." Er is zeker een markt voor Mac-virusschrijvers, merkt Balaz op. "Mac-gebruikers zijn kwetsbaarder voor social engineering en malware, omdat ze er niet aan gewend zijn. Ze leven onbezorgd en denken dat niemand hen aanvalt. Je zou zelfs van onwetendheid kunnen spreken."

Lees verder
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”