intel dual core

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#1

20 mei 2010 10:56

in mijn pc zit een intel dual core cpu
blijkbaar 'zou ' deze met xp slechts op 1 core werken
is er ergens een bestand / opdracht die beide kernen kan laten werken , of ben ik verkeerd ?? :dank:
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#2

20 mei 2010 16:27

Hoe bedoel je dat precies, dat XP slechts op 1 core werkt.?
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#3

20 mei 2010 17:37

wel als ik naar taakbeheer ga , prestaties , alle kernen , is er slecht ene die werkt , zie naar de kurven ?? .... dus veronderstel ik dat er slecht eentje de volledige opdracht moet waar maken ( met win 7 was alles ok ?? ) ;)
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#4

22 mei 2010 10:40

ga in MSCONFIG naar het tabblad boot.ini, druk op gevanceerde opties, zet een vinkje bij /NUMPROC= en duid de waarde 2 aan. Nu heb je Dual core ondersteuning in XP.
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#5

26 mei 2010 09:26

werkt prima .... bedankt voor moeite :good:
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#6

27 mei 2010 16:30

Je kan via msconfig ook nog instellen dat de beide core's gebruikt worden tijdens het opstarten van de computer en Windows.
http://www.pcwebplus.nl/tsoft/vistameerderecores.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#7

28 mei 2010 11:36

Deze optie zit volgens mij alleen In Windows Vista en Windows Seven toch en niet in XP.?
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#8

28 mei 2010 16:37

wel om daar even op verder te gaan , ik heb gezien dat je het ook in uw bios kan en moet instellen ( als dit ondersteund wordt ) ;)
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#9

29 mei 2010 13:42

Ik kan niets apart instellen in de BIOS, mijn CPU wordt gewoon als een dual core CPU herkend, kan jij dit wel apart instellen dan.?
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#10

29 mei 2010 16:10

wel geloof het of niet maar mijn bios kan het
avanced-onderaan heb ik " disable/enable core 2 duo
rechts staat: when disabled one execution core

als je me zegt hoe ik een foto kan plaatsen of waar ik een foto hiervan plaatsen laat ik je alles zien

mijn bios en ander gegevens :
Systeemfabrikant NEC COMPUTERS SAS
Systeemmodel POWERMATE_VL260
Systeemtype X86-based PC
Processor x86 Family 6 Model 15 Stepping 13 GenuineIntel ~1596 Mhz
BIOS-versie/datum American Megatrends Inc. 080013, 30/08/2007
SMBIOS-versie 2.3
Map van Windows C:\WINDOWS
Systeemmap C:\WINDOWS\system32
Opstartapparaat \Device\HarddiskVolume1
Landinstelling Belgium
Hardware Abstraction Layer Versie = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#11

30 mei 2010 17:53

als je me zegt hoe ik een foto kan plaatsen of waar ik een foto hiervan plaatsen laat ik je alles zien
Een foto van het scherm kan je ulpoaden naar http://imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false; en de link tussen de [IMG] code hier plaatsen.
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#12

31 mei 2010 16:50

http://img691.imageshack.us/img691/8902/p1020318t.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Maaike
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1189
Lid geworden op: 30 okt 2009 11:54
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira (free)
Locatie: Harlingen
Contacteer:

#13

01 jun 2010 17:40

gabriel schreef:wel om daar even op verder te gaan , ik heb gezien dat je het ook in uw bios kan en moet instellen ( als dit ondersteund wordt ) ;)
Is deze wijziging te merken in de prestaties van de computer?
Zoals wij van PC Web Plus u helpen met informatie, advies en oplossingen kunt u ons helpen aan meer leden en/of bezoekers.
Vertel een kennis, vriend of familielid over het forum van PC Web Plus en verhoog zo onze bekendheid.
M.v.g,
~*~Maaike~*~
Gebruikersavatar
gabriel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 96
Lid geworden op: 01 mei 2010 10:10
OS: win 10 pro
AV: win defender
FW: windows

#14

04 jun 2010 09:08

als waneer je spreekt over snelheid zou ik zeggen : neen
als je vraagt naar gebruikers gemak :ja
het snel schakelen tussen prog's en andere app's gaat bijzonder goed en eenvoudig , een aanrader
natuurlijk als je zware games speelt is dit onvoldoende
ben bij intel op zoektocht geweest om te overlokken maar het werd me afgeraden , reden : geen prestatie winst ( enkele milli seconden ) dus niet doen ( van 1600 naar1800 of 2000 Mhz ) ;)
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”