drive error en kaspersky loopt vast

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#1

02 mei 2010 22:58

Hallo,

Deze vraag heb ik een aantal degen geleden op het HijackThis forum gepost. Daar heeft men mij een aantal oplossingen aangedragen, maar deze hebben helaas het probleem niet opgelost.
Dit is de link naar de mijn issue op het hijackthis forum.
http://www.hijackthis.nl/forum/viewtopi ... =4&t=26710


Sinds een paar dagen krijg ik de volgende melding en een pop up als ik de PC opstart

=============================================================
Drive Error
Windows geen schijf
exception Processing Message c0000013 Parameters 75b0bf7c 4 75b0bf7c 75b0bf7c
=============================================================

Ik weet inmiddels dat dit komt doordat windows probeert toegang te krijgen tot een schijf die niet (meer) bestaat. Volgens mij is dit niet normaal, ik heb namelijk geen schijven of id verwijdert.

Als ik mijn PC scan met Kaspersky loopt Kaspersky vast zonder dat ik kan zien waarom.
Als ik PC scan met mijn geregistreerde en geupdate versie van Anti-malware bytes wordt en niets gevonden.
Laatst gewijzigd door Maxstar op 03 mei 2010 15:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: URL tags aangepast
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#2

03 mei 2010 00:12

Hoi stefan007,

Als ik het goed heb gebruik je de QuickTime Player van Apple.

Volg de instructies in de volgende link en kijk of dit je probleem oplost.

http://support.apple.com/kb/TA27641?viewlocale=en_US" onclick="window.open(this.href);return false;

Succes
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#3

03 mei 2010 17:18

Hoi
Vreemd ik kan QuickTime, niet als programma vinden.
Maar als ik op mijn schijf kijk staat in de map C:\program files\QuickTime de files: QTPlugin.ocx en qttask.
Deze twe dingen zijn niet te starten, althans als ik er op dubbel klik gebeurt er niets.
Naar die map heb ik oon nog de map C:\program files\Apple Software Update met daarin een aantal mappen met verschillende bestanden.
Misschien heeft dat er mee te maken?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#4

03 mei 2010 23:01

Ga eens naar Start > Uitvoeren en typ in het uitvoervenster msconfig bevestig met OK, in het scherm van Hulpprogramma voor systeemconfiguratie selecteer je het tabblad Opstarten

Afbeelding
Kun je hier een item terugvinden als QuickTime Player of qttask.exe.
Als dat zo is haal dan het vinkje hiervoor eens weg klik op Toepassen en bevestig met OK
Herstart de computer dan
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#5

03 mei 2010 23:25

QuickTime Player staat niet in het lijstje.
qttask.exe kwam twee keer voor, één keer aangevinkt en één keer niet aangevinkt.
Ik heb bij de aangevinkte het vinkje weggehaald en daarna op toepassen en vervolgens OK geklikt. Tenslotte de PC opnieuw opgestart.
Helaas komt de Drive-error pop-up nog te voorschijn.
Zouden er in het lijstje nog ander prg's kunnen staan die dit probleem kunnen veroorzaken?
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#6

04 mei 2010 12:25

Hoi,

Installeer Quicktime eens opnieuw en voer dan de onderstaande instructies nog eens uit.
http://support.apple.com/kb/TA27641?viewlocale=en_US" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Angel@
Security colleague
Berichten: 1065
Lid geworden op: 27 dec 2009 18:13
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Linux Mint & Windows 7
AV: avast! Free & IS
Locatie: Amstelveen

#7

04 mei 2010 16:19

Je kan ook eens Quicktime killer runnen.
Deze beëindigd de Quicktime startups en processen.
If it ain't broken, don't fix it
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#8

04 mei 2010 17:21

Beide oplossingen gebrobeert, maar help helaas niet.
Toch bedankt voor jullie suggesties.
Andere mogelijkheden misschien?
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#9

04 mei 2010 17:25

Zit er toevallig een diskettestation in de PC.?
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#10

04 mei 2010 18:05

Nee ik heb geen diskette station, wel zo'n ingebouwde geheugenkaartjes lezer.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#11

04 mei 2010 18:08

stefan007 schreef:Nee ik heb geen diskette station, wel zo'n ingebouwde geheugenkaartjes lezer.
Schakel de cardreader eens uit en kijk of het probleem dat nog aanwezig is.
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#12

04 mei 2010 19:20

Zou niet weten hoe dat moet, zit namelijk vast ingebouwd, kan er geen stekker uit halen of zo
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#13

05 mei 2010 11:27

Je kan de cardreader ook via het 'apparaatbeheer' even uitschakelen.

Ga naar start>uitvoeren en geef het commando devmgmt.msc op om het apparaatbeheer te openen.
Gebruikersavatar
stefan007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 mei 2010 22:25
OS: XP
AV: kaspersky
FW: kaspersky

#14

05 mei 2010 11:36

OK,

Waar moet ik dan kijken?
Schrijfstations --> "Generic STORAGE DEVICE USB Device"
deze komt bij mij 2x voor
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41808
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#15

05 mei 2010 11:39

Waarschijnlijk staat de cardreader in het apparaatbeheer aangegeven zoals op de onderstaande afbeelding.
Als je hier dan op klikt met de rechtermuisknop kan je deze uitschakelen.

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”