Nieuw Macvirus ontdekt

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Kevin
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 20 mar 2010 20:01
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Trend Micro
FW: Trend Micro

#1

19 apr 2010 23:21

Beveiligingsbedrijf Intego heeft een nieuwe variant van een bekend Macvirus ontdekt. Zodra het is geïnstalleerd, opent het een achterpoortje voor hackers.

Het risico om met het virus besmet te raken, is erg klein. Om het op je Mac te kunnen installeren, zou een hacker al fysieke toegang tot je computer nodig hebben. Maar Intego waarschuwt wel dat het virus ook via social engineering (misleiding) vermomd kan worden. Onoplettende Macgebruikers riskeren het zo toch nog binnen te halen.

HellRTS.D, zo heet de nieuwe variant, infecteert zowel PowerPC- als Intelmacs en voegt zichzelf toe aan de inlog-items. Van daaruit zet het een achterpoortje open, waardoor hackers de controle over je Mac kunnen overnemen. Verder kan het virus zich op je harde schijf als vertrouwde software vermommen.

Intego laat weten dat de kans om met het virus besmet te raken klein is. Wie toch slachtoffer wordt, hoeft zich ook weinig zorgen te maken. Omdat het virus nu al bekend is, kan Integos VirusBarrier X6 er korte metten mee maken.

Bron
MVG,

Kevin
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”