Ubuntu ziet af van samenwerking Yahoo

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Gebruikersavatar
Kevin
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 20 mar 2010 20:01
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Trend Micro
FW: Trend Micro

#1

08 apr 2010 18:07

Ubuntu-maker Canonical laat weten toch niet met Yahoo in zee te gaan. Het bedrijf had eerder gezegd dat het Google zou vervangen door Yahoo als standaard zoekmachine.

Rick Spencer van Canonical meldt nu op de site van Ubuntu dat Yahoo niet als standaard zoekmachine in versie 10.04 van het besturingssysteem zal zitten. In eerdere testbuilds was dat wel het geval, omdat Yahoo bereid was daarvoor te betalen. Nu ziet Canonical van die samenwerking af.

“Elke release kiezen we de beste browser en zoekmachine voor Ubuntu”, zegt Spencer. “Dat doen we door parameters zoals gebruiksvriendelijkheid, kosten en opbrengsten zorgvuldig te vergelijken.”

Tegenbod Google
Tot en met Karmic Koala (9.10) waren die twee standaarden altijd al Firefox en Google. Omdat Yahoo Canonical meer financiële zekerheid kon bieden, was Yahoo Search de standaard zoekmachine in recente bèta-uitgaven van Lucid Lynx (10.04).

Vermoed wordt dat Google op het laatste nippertje een tegenbod heeft gedaan, waardoor het dan toch de standaard voor Ubuntu blijft. De ontwikkelaarsdeadline voor Lucid Lynx is 15 april. Het is onwaarschijnlijk dat er voor die datum toch nog voor Yahoo gekozen wordt.

Bron
MVG,

Kevin
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”