Ik zoek een bepaald backuopprogramma

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
nonna
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2020 10:49
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: panda
FW: panda

#1

Goede morgen Forum, dit is mijn eerste berichtje. Ik ben een oma die een beetje kennis heeft van een pc, doch dit is beperkt. Mijn zoon had vroeger een (gratis) backupprogramma op mijn pc gezet (noch hij noch ik kennen de naam niet meer). Bij overschakeling nqaar Windows 10 is dat blijkbaar niet mee overgezet. Ik weet dat er veel gratis backupprogramma's zijn, doch ik zoek iets specifiek. Ik zal het trachten uit te leggen : Ik maakt 1 keer een backup van al mijn gegevens dewelke iki veilig wou stellen. Daarna enkel een backup van hetgeen er bij gekomen was. Tot daar vrij normaal. De opslag van hetgeen er bij kwam werd steeds apart opgeslagen, zodat iki nadien dit apart kon bekijken. Waarom dit systeem? Omdat ik recent ervaren heb dat er problemen kunnen komen wanneer er per ongeluk iets op de pc wordt verwijderd. IK heb het meegemaakt, en kwam tot de vaststelling dat dit natuurlijk ook in mijn backup was verwijderd... Met mijn oud programma kon ik dan opzoeken waar hetgeen verdwenen was kon gezocht worden. Misschien moeilijk te begrijpen voor echte computerkenners, maar ik kan het helaas niet anders uitleggen. Ik ben dus op zoek naar een backupprogramma (liefst gratis) waar er geen problemen ontstaan wanneer er bij toeval iets wordt gewist op mijn pc, ik dat kan terugvinden.
Lieve groeten,
Nonna
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 840
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#2

https://www.gratissoftware.nu/gratis-ba ... ftware.php
https://www.aomeitech.com/ab/standard-e ... p-software
https://www.macrium.com/reflectfree
Zijn allemaal gratis en de manier van eerst een systeembackup te maken en later alleen de verandering kan via een incrementele of een differentiële instelling wat ze allemaal kunnen.
http://recover-it.biz/nl/data-backup/fu ... ackup.html
Vraag na hoe die tool heette bij zoonlief?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42289
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#3

Hallo en welkom op het forum,

Om de naam van het gebruikte back-up programma te achterhalen, geven de eerder gemaakte back-ups wellicht een aanwijzing (indien deze nog aanwezig zijn). Zo kan bijvoorbeeld de gebruikte bestandsextensie een aanwijzing zijn. Maar via eigenschappen van deze bestanden zou de productnaam ook te achterhalen moeten zijn. Meestal staat onder het tabblad "details" de productnaam van het programma aangegeven.
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”