Fout i/o apparaat - externe schijf niet toegankelijk

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mieke
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 22 okt 2013 18:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#1

09 dec 2018 13:24

Ik probeerde een oude, trage laptop leeg te maken (foto's en documenten) dmv knippen en plakken naar een externe schijf.

Groot was mijn verbazing dat ik de melding niet toegankelijk, fout i/o apparaat kreeg.

Schijf heeft het altijd gedaan - Windows 7 Home

In Windows 10 geeft de schijf melding: Niet toegankelijk.

Graag jullie tips
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16103
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#2

09 dec 2018 17:47

Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Mieke
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 22 okt 2013 18:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#3

09 dec 2018 20:12

Dank u wel voor uw reactie. Ik probeer dit morgen uit te voeren en zal mijn bevindingen hier melden.
Gebruikersavatar
Mieke
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 22 okt 2013 18:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#4

29 mei 2019 10:50

Door omstandigheden heb ik hier tot afgelopen maandag nooit iets mee gedaan. Maandag iemand, computer reparatie en service
ontboden. Hij heeft de hele handel meegenomen - 1 externe schijf had programma? fouten en in de andere (nieuwste) is geen
beweging meer te krijgen. Oude laptop heeft hij leeg gemaakt - alles, inclusief back-ups op een nieuwe externe schijf gezet.
Ik heb nu veel om uit te zoeken.

Hij vertelde dat als alles goed zou zijn er kans is dat ik veel, voor mij belangrijke foto's van sd-kaartjes terug zou moeten
kunnen halen.

Kaartje net via EaseUs ingelezen en heeft 1300 bestanden gevonden.
Klopt het dat je vandaag de dag voor het juiste gebruik van EaseUs moet betalen?

Ik zie dat gevonden is; ik selecteer (vink aan) en daarna gebeurt er niets?
Of is het zo dat je uren moet wachten tot je er beweging in ziet komen?

Ik zou nu zo ontzettend graag weten waar ik aan toe ben. Warme herinneringen kwijt
of misschien toch ook niet?
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16103
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#5

29 mei 2019 11:39

Hallo,

Als het goed is EaseUs  nog gratis te gebruiken: https://nl.easeus.com/data-recovery-sof ... -free.html

Er staan op die site en hier handleidingen: https://nl.easeus.com/bestanden-terughalen/

Ik heb verder geen ervaring (misschien reageert iemand nog die dit programma al eens heeft gebruikt) maar ik denk dat het wel enige tijd nodig heeft om zijn werk te doen.
Het gaat om veel bestanden (kan zelfs uren duren)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Mieke
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 22 okt 2013 18:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#6

29 mei 2019 11:53

Ik had deze gebruikt - ik zie op een gegeven moment 2 mappen met foto's - vink ze aan - maar kan dan niet op herstel drukken
(is en blijft lichtblauw):https://nl.easeus.com/afbeeldingen-terughalen/herstel-verwijderde-fotos-afbeeldingen-van-sd-kaart.html
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16103
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#7

29 mei 2019 13:21

Hallo,

Er bestand nog meerdere programma's: https://www.gratissoftware.nu/gratis-ge ... ftware.php
Hou alleen altijd in de gaten of je een vinkje uit moet zetten tijdens het installeren zodat er geen extra toolbar of zo mee word geïnstalleerd.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”