Pagina 1 van 1

defragmentatie

Geplaatst: 12 jan 2017 17:05
door jordan77
Ik wil mijn laptop weer eens defragmenteren, altijd gebruikt van de windows defragmentatie programma maar duurt erg lang ik heb eens een ander prog. gehad maar weet niet meer niet meer de naam daarvan, kunnen julllie mij advieseren in het gebruik van een soort gelijk prog.

Re: defragmentatie

Geplaatst: 12 jan 2017 18:00
door Veng
Kenners zeggen dat defragmenteren nauwelijks snelheidswinst geeft. SSD's moet je zeker niet formateren omdat het daar zeker onnodig en vooral ongewenst is.
Wil ik toch defragmenteren, dan gebruik ik Puran Defrag free.
Dat het lang duurt is logisch. Als de boel flink door elkaar ligt zal er ook veel data verplaatst moeten worden.

Re: defragmentatie

Geplaatst: 13 jan 2017 14:00
door abbs
jordan77 schreef:Ik wil mijn laptop weer eens defragmenteren, altijd gebruikt van de windows defragmentatie programma maar duurt erg lang ik heb eens een ander prog. gehad maar weet niet meer niet meer de naam daarvan, kunnen julllie mij advieseren in het gebruik van een soort gelijk prog.
Hallo,

Het defragmentatie heeft nu nog nauwelijks effect op je systeemprestaties, maar wanneer er grote bestanden worden aangesproken door programma's kan dat
weer versneld werken na defragmenteren.
Vooral programma's die je beloven dat je daardoor je snelheid verbetert zou ik niet helemaal serieus nemen, vaak krijg je er meer reclame- door dan dat ze hun werk doen.
Als je zou willen defragmenteren zou je de functie van Windows zelf beter kunnen gebruiken.
Een SSD schijf mag je al helemaal niet defragmenteren, en een SSD word steeds meer gebruikt waardoor je steeds minder over defragmenteren hoort.

Re: defragmentatie

Geplaatst: 13 jan 2017 16:45
door jordan77
Oke bedankt voor de tips