Secunia PSI werkt niet meer?

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2011
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#1

Sinds 2 of 3 dagen werkt m'n Secunia PSI niet meer, ik heb nog versie 2.x. Het icoontje blijft rood, vond gisteren geen internet verbinding en is van mening (na een scan) dat er 0 files zijn en geeft een 0% secunia score.
Na wat zoeken kwam ik er achter dat je kon proberen of https://ps3.secunia.com werkte of bereikbaar was.

Het blijkt dat deze (ook https://ps2.secunia.com) beiden een redirect hebben naar http://www.flexerasoftware.com/enterprise/.

Is Secunia PSI overgenomen c.q. gestopt? Je kunt wel nog gewoon Secunia downloaden van secunia.com.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 805
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10

#2

Producent Secunia is in het najaar van 2015 overgenomen door Flexera Software. Secunia PSI valt dus nu onder Flexera.
Bron: http://www.gratissoftwaresite.nl/downlo ... eveiliging

Ik heb Secunia PSI vroeger ook wel gebruikt en net als jij vond ik versie 2.x prettiger werken dan versie 3.x.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2011
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#3

Bedankt Porrelaar.
Vreemd genoeg is het daar echter nergens meer terug te vinden onder de naam Secunia, of ik kan het in elk geval niet vinden. Wel zie ik een Corporate Software Inspector waarvan ze beweren dat het uit Secunia komt. Misschien willen ze er toch vanaf op een gegeven moment.
Maar sinds vandaag zie ik dat een en ander weer "groen" is dus het werkt weer. :)
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 805
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10

#4

Dit lijkt hem toch te zijn bij Flexera Software: http://www.flexerasoftware.com/enterpri ... inspector/
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”