Pagina 1 van 1

probleem met externeschijf

Geplaatst: 14 dec 2015 15:50
door jordan77
De externe schijf die ik heb daar heb ik perongeluk een ander programma op gezet eerst geformateerd en daarnaar dus dat andere programma op gezet en fat32 programma.

Dus nu is alles weg een schijf van 750gb waarvan er niets meer op staat (behalve dat fat32 prog.)het rare is wel het geeft aan dat de schijf voor nog maar 50gb aan ruimte heeft, maar er staat niets meer op.
Dus waar zijn die andere 700 gb aan ntfs bestanden?

kunnen jullie mij helpen?

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 15 dec 2015 23:03
door xp2
@ jordan77,

Wat bedoelt u met een programma die u op de externe schijf hebt gezet, dat is mij niet helemaal duidelijk.

Om de schijf helemaal weer zijn volledige capaciteit (vrije ruimte bedoel ik hier mee) te geven, zou ik 'm eerst volledig wissen met het schijf-beheerprogramma van Windows.
Eerst wist u de schijf (het liefst met nullen, dat is veiliger) en daarna formatteert u hem naar FAT32 (als u de schijf op PC, Mac OS en Linux wil kunnen gebruiken) of NTFS (als u de schijf op Windows wil gebruiken) of een ander bestandssysteem. Zou dit helpen?
Bij mijzelf werkt dit al lange tijd perfect bij dit soort problemen, zie hieronde één van dat soort probleempjes.

Ik had onlangs een probleem met een USB stick die voor wachtwoordherstel op mijn Windows PC was, maar daar gebruik ik hem nu niet meer voor. Ik prik 'm in mijn Mac om hem te testen en of er nog rommel op stond. Maar het bleek dat er niks werd weergegeven. Dus ik proberen met Schijfhulpprogramma of ik de stick aan de praat kon krijgen, het is vergelijkbare tool als in Windows. De USB stick stond dus wel degelijk vol (pak 'm beet 30 MB beschikbaar van 1 GB).
Ik wiste de stick volledig en formatteerde hem opnieuw naar FAT32 en het probleem was opgelost. De stick was weer 'als nieuw'.Het bovenstaande geheel terzijde, maar ik hoop dat de procedure zoals ik hierboven heb uitgelegd ook werkt, met wissen en formatteren.
Wissen en formatteren is een van de makkelijkste maar meest effectieve dingen voot kleine problemen. Natuuurlijk is een backup van belangrijke bestanden op de schijf zeer belangrijk!

Ik hoop dat ik u hiermee kan helpen.
Als ik iets verkeerd heb begrepen of iets heb uitgelegd wat helemaal niet klopt, zeg het a.u.b. want dan kan ik dat aanpassen. Ook als u nog verdere vragen heeft hoor ik dat natuurlijk graag!

Mvg,
Xp2

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 16 dec 2015 10:06
door jordan77
Zal het proberen uit te leggen, weet niet meer hoe het precies gegaan is

Ik had deze externe harde schijf van 750 gb groot aangesloten meestal standaard op de comp.

Omdat ik wat vragen had (zie eerdere berichten hier) wilde ik een test doen met memtest86.
Maar daarvoor had ik dus een usb stick voor nodig nu is het zo dat ik (blijkbaar) de verkeerde poort had gekozen dus waar de ext.hardeschijf op aan zit, die eerst geformateerd en toen memtest86 er op gezet.

Ik vind het raar hoe het gegaan is, het zal niet kunnen dat ik in plaats van een usb ook nog een externe hardeschijf heb geformateerd tegelijk?

Dus ik zat hier met een geformateerde ext.schijf in fat32 nu heb ik wat gekeken op intnet om het weer terug te veranderen in NTFS (misschien dat ik dan ook de programma`s terug heb maar dat ik dus nog niet gelukt.

Het rare is dat ik in deze computer kijk wel die schijf zie fat 32, 48.7 mb groot waarvan 4 kb gebruikt.

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 16 dec 2015 15:54
door Black Tiger
Het zou ermee te maken kunnen hebben dat FAT32 normaliter geen schrijven groter dan 32 GB kan formatteren.
Heb je meldingen gekregen bij het formatteren die je weggeklikt hebt?

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 16 dec 2015 18:07
door jordan77
Nee dat dacht ik niet of ik moet het net wet je zegd weg hebben geklik.

Ik heb het vanmiddag weer terug geconferenteer naar ntfs dus ik wist wel dat de kans aanwezig was alles zal worden gewist, maar nog steeds zie ik dat ik maar een paar mb. heb.

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 16 dec 2015 21:38
door pearl
Wis in schijfbeheer alle partities en maak er 1 of meer NTFS partities van, de bestanden die erop stonden zijn toch al weg.
Geef ze een schijfletter.

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 16 dec 2015 23:11
door Black Tiger
Kijk eerst eens in schijfbeheer of er misschien een partitie geen driveletter heeft en zo nee, geef die dan eens een driveletter.
Er is een kleine kans dat er nog wat data op staat als er een aparte kleine partitie is gemaakt. Erg kleine kans, maar je weet maar nooit.

Converteren naar ntfs heeft weinig zin, want dan blijft de partitie even groot. Dus als ze echt leeg is moet je doen wat Pearl schrijft om weer een grote schijf te krijgen.

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 17 dec 2015 11:30
door jordan77
Als ik bij schijf opruiming kijk zie ik wel dat er 749 mb te verwijderen is dat is zeer waarschijnlijk die bestanden die ik dus kwijt ben .
Maar ik kan die bestanden nergens terug vinden.
zal een screenshot plaatsen
http://www.imgdumper.nl/uploads9/56728e ... enshot.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 17 dec 2015 19:28
door jordan77
Het is me gelukt.

Ik heb wat eerder gezegd is stations verwijdert en toen kon ik formateren, wat eerder niet kon.
Ik heb nu recuva draaien, is ie wel even zoet mee 22 uur.

Bedankt voor alle iddeeen

Re: probleem met externeschijf

Geplaatst: 18 dec 2015 04:21
door Black Tiger
Misschien had het iets korter geduurt en was het makkelijker voor Recuva om dingen te redden als je deze had laten draaien voordat je stations had verwijderd en geformatteerd.
Maarja, wie weet heb je nog geluk.