Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

HPscanjet300 - install probleem

za 13 jan, 2018 20:26:20

Dag,
De goede werking van mijn 'HPscanjet300' liep enkele weken geleden in het honderd na een update - denk ik - WIN 2010.
Via 'programma's en onderdelen' heb ik de HP scan verwijderd; bedoeling compleet opnieuw herinstalleren.
vooraf laat ik een rare melding zien (bestanden klaar om...) die "altijd" te zien is nu en mij opvalt en mogelijks aan de basis ligt van.... ???
Afbeelding
Ik heb de software van scan300 opnieuw geïnstalleerd; tot hier geen foute melding. 
Afbeelding

Bij het aanklikken van de snelkoppelingen (programma en/of kopïeren) krijg ik steeds melding: 
Afbeelding
Afbeelding
Kunnen jullie helpen?, a.u.b.?
dank al voor de aandacht,
joodemyr

 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1481
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: HPscanjet300 - install probleem

za 13 jan, 2018 22:10:54

Heb je de basisdriver geinstalleerd of de volledige software?
Als je deze nog niet gebruikt hebt zou ik hem even opnieuw de-installeren netjes zoals je voorheen gedaan hebt.
Dan deze nemen:
https://support.hp.com/nl-nl/drivers/se ... er/5251703
als je de 64-bit versie van Windows 10 hebt, anders moet je dat even wijzigen.
Dan van daar de setup_full_300.exe downloaden en installeren als Administrator (rechter muisknop "als Administrator starten") installeren.
Normaliter zou dan dat hpqkygrp.exe bestand ook weer geinstalleerd moeten zijn.

Als je dat al geprobeerd hebt kun je misschien met de verkenner er eens naar zeken en er dan evt. naar verwijzen middels "bladeren" als je het eerste schermpje te zien krijgt.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

zo 14 jan, 2018 16:54:06

Hey Black Tiger,
1) in bezit van software op cd - origineel aangekocht maar niet langer fabrieksgarantie
2) vooraf aan mijn vraag bij jullie om hulp al 2 maal verwijderd en 2 maal "gewoon" opnieuw geïnstalleerd (hpqkygrp.exe niet te vinden) ?????
[font=-apple-system, Helvetica Neue, Helvetica, sans-serif]3) ik heb op mijn desktop de solid state drive waar (klopt toch hé) enkel windows en mijn programma's+stuurprogramma's en onderdelen op staan[/font]
    bij apparaatspecificaties staat: 64-bit operating system, x64-based processor
OPNIEUW NU:
a) software verwijderd  -  AV Panda uit (gevraagd bij installatie) 
b) ben online naar hp-scanner 300 geweest; gedownload
c) wil hieronder een paar 'deel-screenshots' plaatsen; hiervoor naar IMGdumper, nbestand kiezen gaat, uploaden geeft foutnr. 2
    verkenner:  "VERKENNER REAGEERT NIET MEER"
hoop dat je helpen kan!
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1481
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: HPscanjet300 - install probleem

zo 14 jan, 2018 20:05:39

De software van de CD kan verouderd zijn. Indien mogelijk is het vaak beter om software van internet te downloaden. In de toekomst zal dat ook niet anders meer kunnen.
Je hebt een SSD schijf, dat mag in principe de pret niet drukken oftewel dat maak niets uit v.w.b. het installeren van software en/of drivers, gaat hooguit wat sneller. :)

a.) Goed
b.) Panda dan maar even uit laten staan. Heb je hier wel ook "Als administrator uitvoeren" gekozen?
c.) Een probleem met "verkenner reageert niet meer" kan vele oorzaken hebben. Doet hij dat elke keer of heb je meermaals geprobeerd te uploaden?
Probeer het anders eens bij https://postimages.org/ om een screenshot te plaatsen om te zien of dat wel lukt?
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

zo 14 jan, 2018 20:31:45

hier postimage:   https://postimg.org/image/ru53kad17/

de online .exe versie volgens mij wel degelijk "als administrator" uitgevoerd

Daar ik niet langer in de 'Verkenner' binnen kan iedere keer een "NJET"; zie beeld afdruk hiernet onder
https://postimg.org/image/nz1phpm5n/
kan ik ook niet naar map downloads om de .exe te activeren
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1481
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: HPscanjet300 - install probleem

ma 15 jan, 2018 01:53:36

Die eerste foto is van het juiste programma. Maar als je verkenner steeds blijft hangen en niet reageert wordt het moeilijk installeren als je er dan niet bij kunt.
De vraag is nu waarom die verkenner steeds blijft hangen. Dat kun je beter aan een van onze Windows specialisten vragen.
Probeer even hier in onze Windows 10 sectie of iemand je daarmee helpen kan om dat eerst op te lossen. Goede kans dat de scanjet installatie daarna ook beter gaat.
viewforum.php?f=366
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

di 16 jan, 2018 00:33:44

beste,
heb deze avond een 'HERSTEL' uitgevoerd (Windows naar een punt herstellen = vroegere datum).
Verkenner werkt opnieuw - alles tot daar oké. Na een heropstart iets later, volgde een update van Windows. bij 'programma's en onderdelen' de installatie nog maar eens verwijderd. Daarna opnieuw de setup_full_300.exe uitgevoerd [als administrator]. Jammer... want steeds dezelfde fout:  (hpqkygrp.exe niet te vinden).
Weet mij geen raad meer. Heb zonet bij HP-forum om raad gevraagd; oplossing ??????... op z'n minst al afwachten of er reactie volgt.
Ik durf toch maar te vragen of iemand van uw collega's/medewerkers/hulpverleners/teamleden iets meer zou kunnen bijdragen? Hoop dat je voor deze vraag begrip hebt.
Met dank op nieuw al voor de aandacht.
Afbeelding

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1481
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: HPscanjet300 - install probleem

di 16 jan, 2018 18:30:07

Ik durf toch maar te vragen of iemand van uw collega's/medewerkers/hulpverleners/teamleden iets meer zou kunnen bijdragen? Hoop dat je voor deze vraag begrip hebt.

[font]
Hahaha, niet bang zijn hoor. Dat is geen enkel probleem. We zijn er om mensen hulp te bieden en het spreekt voor zich er in de open secties zoals deze, ook andere gebruikers met oplossingen of collega's met oplossingen mogen komen. Dus dat is echt geen probleem!

Ik heb voor de zekerheid even andere helpers op dit onderwerp gewezen met het verzoek om hulp. Als er iemand iets weet zullen ze zeker reageren! Ik hoop dat het gaat lukken!
[/font]
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 555
Lid geworden op: za 25 jun, 2011 17:52:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: AVG
AM: EAM
FW: Windows

Re: HPscanjet300 - install probleem

di 16 jan, 2018 19:09:37

Download Registry Search 2.0 en pak deze uit naar het bureaublad.
Dubbelklik regsearch.exe
In het Zoekveld geef je het volgende in d.m.v. kopiëren en plakken:
hpqkygrp.exe
Als er wat gevonden wordt, krijg je een logje.
Het logje genaamd RegSearch.txt wordt ook op het bureaublad opgeslagen.

Plak de resultaten in je volgende post.
Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 00:23:54

hey Black Tiger en Dorado, bedankt al.
1) ik laat hier even weten wat het resultaat is van de vraag van Dorado.
     a) ik heb een privé netwerkprofiel  -  de verbinding met een datalimiet is NIET ingesteld als een verbinding met datalimiet (windows 10 updates gebeuren zonder meer automatisch [klopt toch?])
     b) hier bijgevoegd de RegSearch.txt (hopelijk gelukt)
http://www.filedropper.com/regsearch_1
anders even laten weten hoe een .txt bestand meesturen
bedankt al!!

2) ik ben ondertussen deze vooravond weer zonder verkenner gevallen. Opnieuw naar een eerder herstelpunt ingesteld. Alles oké opnieuw. Ik probeer misschien best enkele dagen zonder enige poging tot installatie om te zien of Windows Verkenner weer niet uitvalt. 

Maar misschien weten jullie nu al iets meer.
bedankt he 
 
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 555
Lid geworden op: za 25 jun, 2011 17:52:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: AVG
AM: EAM
FW: Windows

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 07:50:15

Kun je het pad van de snelkoppeling wijzigen in "C:\Program Files (x86)\HP\Digital Imaging\bin\hpqkygrp.exe" ?
Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 12:11:43

dag,
uitvoeren van het installeren programma_als administrator
windows defender is aan;   AV Panda is tijdelijk uit
programma is geïnstalleerd  -  er staan 2 snelkoppelingen op het bureaublad: 1e voor alle scanmogelijkheden, 2e enkel voor kopiëren.
In detail hierbij wat ik zie bij eigenschappen:
1e]  DOEL: "C:\Program Files (x86)\HP\Digital Imaging\bin\hpqkygrp.exe" -mSJ300
1e]  BEGINNEN IN: "C:\Program Files (x86)\HP\Digital Imaging\bin\"
Afbeelding

2e]   DOEL: "C:\Program Files (x86)\HP\Digital Imaging\bin\hpqkygrp.exe" -mSJ300 -aSCAN -fCOPY
2e]   BEGINNEN IN: "C:\Program Files (x86)\HP\Digital Imaging\bin\"
Afbeelding

ik vermoed dat, wat er staat bij "Beginnen in" moet gewijzigd worden. Vooraf graag bevestiging, om niets verkeerd te doen.
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 18:46:38

Dag Dorado,
ik merk iets op. Weet natuurlijk of dit van belang is. In detail snelkoppelingen zie ik:
In DOEL: is sprake van [voor 1e: HP\Digital Imaging\bin\hpqkygrp.exe" -mSJ300
In DOEL: is sprake van [voor 2e: HP\Digital Imaging\bin\hpqkygrp.exe" -mSJ300 -aSCAN -fCOPY

Afbeelding
ik zie de .exe niet. Normaal?
 
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 555
Lid geworden op: za 25 jun, 2011 17:52:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: AVG
AM: EAM
FW: Windows

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 19:06:11

Vreemd verhaal. Laten we op zoek gaan naar dat bestand.

Open Kladblok door Afbeelding → typ: notepad
Kopieer onderstaande code:

@ECHO OFF
IF EXIST "%userprofile%\desktop\log.txt" DEL "%userprofile%\desktop\log.txt"
ECHO controle van plaats bestand %date% %time% Gebruiker %username% >"%userprofile%\desktop\log.txt"
FOR %%g in (
"hpqkygrp.exe"
) DO (
cd\
dir /s %%g >> "%userprofile%\desktop\log.txt")
START NOTEPAD "%userprofile%\desktop\log.txt"

Ga naar Bestand - Opslaan als.
Bij "Opslaan in" kies je: Bureaublad.
Bij "Bestandsnaam" zet je:dirfilesfolders.bat.
Bij "Opslaan als type" selecteer je: Alle bestanden (*.*).
Klik op de knop Opslaan.
Rechtsklik dirfilesfolders.batAls administrator uitvoeren

Post het log in je reactie.
Afbeelding
 
Gebruikersavatar
joodemyr
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 202
Lid geworden op: di 14 mei, 2013 17:01:19
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: Avast Free A.V.
AM: Malwarebytes Anti-Malware
FW: niet actief wegens AV
Locatie: B, Lochristi

Re: HPscanjet300 - install probleem

wo 17 jan, 2018 19:56:32

http://www.filedropper.com/log_6

en/of

<a href=http://www.filedropper.com/log_6><img src=http://www.filedropper.com/download_button.png width=127 height=145 border=0/></a><br /><div style=font-size:9px;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;width:127px;font-color:#44a854;> <a href=http://www.filedropper.com >file storage</a></div>
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten