Nvidia komt met dual gpu videokaart GTX295.

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42038
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#1

02 mei 2009 18:08

De Geforce GTX 295 is de eerste dual GPU kaart en moet ervoor gaan zorgen dat Nvidia ATI zal verslaan.

Deze videokaart stond al geruime tijd op het verlanglijstje van Nvidia, maar door de grote van de kaart en de warmte productie was de technische uitvoering nog niet zo eenvoudig als Nvidia in eerste instantie verwacht had.
Hierdoor heeft ATI maandenlang aan kop gelopen met de ATI HD4870 X2 videokaart, wat op het moment nog steeds één van de snelste videokaarten op de markt is.

Nvidia heeft de chip voor deze videokaart kleiner gemaakt de GT200 chip is overgezet naar een 55 nanometer productieproces, waardoor deze aanmerkelijk koeler is.
Maar ondanks deze verbetering zal deze videokaart nog steeds een flinke warmteproductie veroorzaken en een behoorlijke aanslag zijn voor de gebruikte voeding.

Het geheugen van deze videokaart zal 2x 986 MB worden, de kaart zal in totaal 480 stream processors krijgen, en zal gebruik maken van een 448 bit geheugenbus.

Wanneer deze videokaart exact op de makt komt is nog niet bekend, maar dat ATI ook aan de weg timmert met een nieuwe reeks videokaarten is wel bekend, dus de strijd tussen deze twee fabrikanten is nog lang niet voorbij.
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”