CDRom station blijft hangen

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#1

08 mei 2020 23:45

Als ik mijn CDRom station wil openen lukt dat niet. Het station probeert op te starten maar er gebeurd uiteindelijk niets. Als ik via Configuratiescherm - Apparaatbeheer kijk wordt mijn CDRom station genoemd TSST Corp DVD+- RW SN-208DN en wordt vermeld dat het apparaat correct werkt. In de verkenner wordt het apparaat ook gewoon genoemd. Wellicht moet ik een recentere driver installeren maar ik weet niet hoe dat zou moeten.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#2

09 mei 2020 12:11

dat 'werkt correct' zegt helemaal niets over of het apparaat correct werkt, alleen maar dat windows dat apparaat heeft aangetroffen en constateert dat er drivers voor zijn geïnstalleerd.
dat zijn gewoon basis-windows-drivers, dus opnieuw installeren daarvan heeft geen nut.
wat je wel kan doen: ga apparaatbeheer, selecteer de cdspeler, rechtsklik en kies installatie ongedaan maken.
daarna: ga start/afsluitmenu/optie 'opnieuw opstarten'.
bij die herstart installeert windows de speler weer 'maagdelijk'.
check dan ook of via rechtsklik in de verkenner op de speler de optie 'uitwerpen' werkt.
en overigens: spelers gaan nog wel eens kaduuk, is de ervaring.....
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#3

09 mei 2020 13:43

OK. Bedankt voor je bericht. Ik ging er vanuit dat de CDRom speler nog goed was. Als ik (via Apparaatbeheer) rechtsklik op de CDRomspeler krijg ik niet de mogelijkheid om de installatie ongedaan te maken. Ik krijg de keuze uit 1) zoeken naar gewijzigde apparaten of 2) Eigenschappen. Daar kom ik dus niet verder mee.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#4

09 mei 2020 13:55

ik denk dat je dan niet ver genoeg hebt doorgeklikt: je moet op het > tikken om de rubriek dvd-cdroms open te klikken, en dan pas verschijnt jouw speler.
overigens: al de aanbevolen herstart uitgevoerd?
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#5

09 mei 2020 14:51

Ja, ik had inderdaad niet ver genoeg doorgeklikt. De optie "Uitwerpen" doe het het maar de CDRom speler nog steeds niet, je hoort hem werken maar er gebeurd niets. Ik denk dat de enige oplossing is om er een andere in te zetten?
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#6

09 mei 2020 14:57

als ie bij meer dan één ingelegd medium het niet doet, lijkt de conclusie 'kaduuk' onontkoombaar.
een nieuwe is zo geplaatst in een desktop, in een laptop lastiger, maar (ook) dan kan een externe helpen, die kosten ook nauwelijks nog iets.
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#7

09 mei 2020 16:50

Ik denk dat ik gewoon een nieuwe interne zal plaatsen. Moet ik dan nog aan bepaalde voorwaarden bij de aanschaf voldoen of is in principe elke CDRom speler in te bouwen?
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#8

09 mei 2020 17:16

nee hoor, het zijn allemaal standaardmaten, dus als je je meccano nog herinnert: geen probleem!
vraag je wel af of je een cdspeler/schrijverr wilt of een dvdspeler/schrijver
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#9

09 mei 2020 17:30

OK. Dat gaat dan wel goed komen. Hardstikke bedankt voor je hulp. Ik ben hier niet zo bedreven in maar al doende leert men.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42039
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#10

09 mei 2020 18:12

Standaardformaat is wel afhankelijk van het type optical drive voor een laptop, is het een slot-in of een drive met lade. Het frontje aan zijkant past niet altijd in iedere laptop, ik heb ooit een drive naar @abbs verzonden voor een laptop van een ander merk, maar paste enkel door het frontpanel te verwijderen. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Ik heb nog een oude Asus laptop die - intern- wel het formaat heeft van een reguliere optical-drive voor een laptop maar wel een afwijkend frontje heeft.

De optische drive even - in en uitbouwen - en schoonmaken met een busje perslucht zou héél misschien ook kunnen werken. Maar maak hier nooit de laser mee schoon, de kans is groot dat misschien juist de laser defect is, en alleen het loopwerk van de drive nog werkt. In dat geval zit er inderdaad niets anders op dan de drive vervangen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Champ1949
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2020 17:52
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Eset
AM: Eset
FW: Eset

#11

09 mei 2020 20:11

OK. We gaan het zien. Nogmaals, bedankt voor je hulp.
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”