m.2 SSD PCIe Windows installatie

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MagicBright
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 jan 2011 13:57
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 64bit
AV: Windows beveiliging
FW: Windows

#1

09 feb 2020 20:59

Hallo beste mensen,
ik heb een m.2 SSD gekocht om daar Windows op te installeren. Maar dat lukt niet. Kan het zijn omdat het geen SATA aansluiting is, maar een PCIe aansluiting? Ik zie in de BIOS namelijk ook geen 3e "harde schijf", dus installatie doet ie niet. In mijn pc zie ik hem wel gewoon staan als opslag en dat werkt ook gewoon. Ik heb daar wat spellen inmiddels op geinstalleerd, dus de m.s SSD doet het wel als opslag.

Ik hoor graag wat jullie hier van weten.

Alvast bedankt.
door Black Tiger » 10 feb 2020 22:20
Exact hetzelfde meegemaakt bij een vriend van me. Via webcam meegekeken, maar lukte niet, heel vaag.

Wat ik zo her en der lees is dat het soms wel wenst te lukken als je in de bios Secure Boot uitschakeld en ook iets van CSM indien aanwezig uitschakelen tot na installatie.
UEFI bios moet aan staan.
Misschien kun je hier iets mee?
Ga naar het volledige bericht.
CPU Intel I7 6700
1Tb HDD SATA
1 TB SSD Kingston HyperX
1 TB m.2 SSD Intel 660
16Gb DDR4 2133 Mhz werkgeheugen
Windows 10 64 bit
Bitdefender
Gygabite RTX2060
Mobo: Acer
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 797
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#2

10 feb 2020 11:36

Met alleen die M.2 SSD en de installatie USB stick via de boot menu key, vermoedelijk F12, opstarten en in de geavanceerde schijf opties kijken of de SSD wordt weergegeven.
Dus de andere schijven er even afkoppelen.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
MagicBright
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 jan 2011 13:57
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 64bit
AV: Windows beveiliging
FW: Windows

#3

10 feb 2020 17:43

Pearl.

Nee, is het ook niet. 300 x gedaan.
Thnx anyways.
CPU Intel I7 6700
1Tb HDD SATA
1 TB SSD Kingston HyperX
1 TB m.2 SSD Intel 660
16Gb DDR4 2133 Mhz werkgeheugen
Windows 10 64 bit
Bitdefender
Gygabite RTX2060
Mobo: Acer
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41937
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#4

10 feb 2020 18:38

Hallo,

Om welk type M.2 SSD gaat het die je hebt geplaatst? En wil je deze M.2 SSD gebruiken op een systeem van Acer, zoals in jouw handtekening omschreven staat?
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 797
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#5

10 feb 2020 18:47

Nee, is het ook niet.
Wat is het ook niet?, is de SSD nou wel of niet te zien in de geavanceerde schijfopties in de installatie gui? dat 300 x gedaan? 1 x is voldoende om het te zien.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
MagicBright
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 jan 2011 13:57
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 64bit
AV: Windows beveiliging
FW: Windows

#6

10 feb 2020 19:33

Hoi Pearl,

ik heb vele malen alle andere harde schijven losgekoppeld en in de geavanceerde schijfopties gekeken of hij daar tussen staat. Hij wordt wel gezien, maar staat geen installatie toe van Windows omdat hij geen hardware gegevens kan vinden.
Dus telkens weer probeerde ik opnieuw formatteren en weer opstarten, kijken in de bios en weer aangeven welke schijf gebruikt moet worden voor installatie en weer zegt de pc, nee, kan niet installeren. En ik dacht echt dat het een peulenschilletje zou zijn.
CPU Intel I7 6700
1Tb HDD SATA
1 TB SSD Kingston HyperX
1 TB m.2 SSD Intel 660
16Gb DDR4 2133 Mhz werkgeheugen
Windows 10 64 bit
Bitdefender
Gygabite RTX2060
Mobo: Acer
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1876
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#7

10 feb 2020 22:20

Exact hetzelfde meegemaakt bij een vriend van me. Via webcam meegekeken, maar lukte niet, heel vaag.

Wat ik zo her en der lees is dat het soms wel wenst te lukken als je in de bios Secure Boot uitschakeld en ook iets van CSM indien aanwezig uitschakelen tot na installatie.
UEFI bios moet aan staan.
Misschien kun je hier iets mee?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
MagicBright
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 jan 2011 13:57
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 64bit
AV: Windows beveiliging
FW: Windows

#8

11 feb 2020 08:25

Maxstar schreef:
10 feb 2020 18:38
Hallo,

Om welk type M.2 SSD gaat het die je hebt geplaatst? En wil je deze M.2 SSD gebruiken op een systeem van Acer, zoals in jouw handtekening omschreven staat?
Ja, idd, ik wil het in een Acer Predator gaan gebruiken. Het is een Intel 660 M. 2 Ssd
CPU Intel I7 6700
1Tb HDD SATA
1 TB SSD Kingston HyperX
1 TB m.2 SSD Intel 660
16Gb DDR4 2133 Mhz werkgeheugen
Windows 10 64 bit
Bitdefender
Gygabite RTX2060
Mobo: Acer
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41937
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#9

11 feb 2020 09:57

Hallo,

Op het forum van Acer kwam ik een soortgelijk probleem tegen. Zie bericht #7, wellicht kan jij op deze manier ook de SSD van Kingston naar de M.2 SSD van Intel clonen zodat deze daarna wel zichtbaar is in de BIOS.
First I clean installed windows to the original HDD again from a usb, then I formatted and deleted all partitions from the SSD using the program " minitool partition wizard". Then I cloned the HDD to the SSD using "easeus todo backup" and the SSD finally showed up on the BIOS, but HDD didnt. After that i just formatted the HDD. Hope this helps.
Gebruikersavatar
MagicBright
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 jan 2011 13:57
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 64bit
AV: Windows beveiliging
FW: Windows

#10

12 feb 2020 21:25

Beste mensen,

het is gelukt. Ik heb in de bios het eerste boot schijf gezet op iets met UEFI nog wat. Partitie extra gemaakt op de m2 ssd. Opnieuw aanzetten en de installatie is echt idioot snel gedaan. Goedemorgen wat is zo'n m2 ssd snel zeg. Kan ik iedereen aanraden.
Thnx aan iedereen voor het meedenken.

Gr Roelof
CPU Intel I7 6700
1Tb HDD SATA
1 TB SSD Kingston HyperX
1 TB m.2 SSD Intel 660
16Gb DDR4 2133 Mhz werkgeheugen
Windows 10 64 bit
Bitdefender
Gygabite RTX2060
Mobo: Acer
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1876
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#11

12 feb 2020 22:42

Ah kijk dus mijn tip dat de UEFI aan moest staan heeft wel geholpen.

Fijn dat het gelukt is en bedankt voor de terugmelding! :good:
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”